Tåg till Lofoten 2 september

Länder som besöks

Typ av resa

Tidningen Vi:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu arrangeras återigen en resa med tåg tillsammans med reseklubben, missa inte detta tillfälle!

På Stockholm Central kliver vi ombord på SJ:s nattåg till Umeå som är resans första stopp. Vi bor en natt på hotell i vardera Umeå och Kiruna, samt tre nätter i härlig miljö på Lofoten. Det blir även två nattåg under resan där du själv väljer mellan liggvagn eller sovvagn. I Umeå besöker vi två av Sveriges bästa konstprojekt samt får ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan. I Kiruna får vi en föreläsning om staden samt en rundtur som visar flytten av Kirunas stadskärna som alltjämt pågår. Vi besöker också kyrkan och Ishotellet i Jukkasjärvi. Tre dagar rör vi oss genom det sagolika landskapet kring Lofoten både med egen buss och under en fin båtutflykt på Trollfjorden. Vi njuter av otaliga fjordar och de branta kala berg som gjort naturen här så känd. Under hela resan blir det föredrag, samtal och guidade utflykter av flera färdledare och Tidningen Vi:s redaktör. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Umeå
 2. Dag 2 Umeå
 3. Dag 3 Umeå - Kiruna
 4. Dag 4 Kiruna - Narvik - Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Lofoten
 7. Dag 7 Lofoten-Narvik-Stockholm
 8. Dag 8 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 21 800 kr
Enkelrumstillägg 5 hotellnätter: 3 800 kr
Tillägg plats i 3-bädds sovvagn: 700 kr
Tillägg 3-bädds sovvagn för två personer, pris/person: 1 500 kr
Antal deltagare: 80

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Umeå och Riksgränsen-Stockholm. Tåg dagtid Umeå-Kiruna och Kiruna-Riksgränsen.
 • 2 nätter plats i liggvagn (kupé med 6 bäddar). Med pristillägg kan du boka plats i sovvagn, se info längre ner.
 • Del i dubbelrum inkl frukost 1 natt på Elite Hotel Mimer i Umeå, 1 natt på hotell Camp Ripan i Kiruna samt 3 nätter på Ankers Brygge i Svolvaer, Lofoten. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna). 
 • Hyrda bussar i Umeå, i Kiruna och från Riksgränsen till Svolvaer, busstur runt Lofoten samt från Svolvaer till Riksgränsen via Narvik.
 • Frukost alla dagar utom sista dagen, 2 luncher på Lofoten, middag i Kiruna samt picknickbox på bussen Riksgränsen-Lofoten. Välkomstdrink på hotellet i Umeå.    
 • Guidad visning av Skulpturparken i Umeå.
 • Föreläsning om Sara Lidman i Umeå.
 • Föredrag i Kiruna och på Lofoten. 
 • Guidad visning av Kirunas stad.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Kabelvåg med Lofoten Museum, Eggum och Reine.
 • Färdledare från Världens Resor. 
 • Medverkan av Josefin Olevik, redaktör på Tidningen Vi.

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

I grundpriset ingår plats i liggvagnskupé med sex bäddar (du väljer dam, herr eller mix). Klicka här för information om liggvagn.

Med pristillägg kan plats bokas i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

 • Mattias Andersson

  Underfundig företagare med högkvarter i Härnösand och Höga Kusten. I resebranschen över 20 år. Efter alper och medelhav har Mattias de senaste 10+ åren mest fokuserat på resor i de nordiska länderna. Fascineras över samhällets små och stora frågeställningar där vi alla är med och påverkar. Det mesta är spännande och det är ett privilegium att lyssna och dela med sig.

 • Josefin Olevik

  Josefin Olevik är redaktör på tidningen Vi och fjällbiten. Har vandrat eller skidat i de flesta av landets bergsmassiv och skrivit en väldig massa reportage om dem. Tycker att skidbestigning är det roligaste som finns och är krönikör i Utemagasinet, var tidigare många år skribent i STF:s tidning Turist. Har det senaste året byggt en egen timmerstuga i Fjällnäs i Härjedalen, men längtar till nordligare breddgrader.

 • Susanna Berglid

  Susanna Berglid är ansvarig för allt som har med marknad och event att göra på Vi. Tar ibland båten till jobbet från huset på Ekerö, och tycker om sjöar, hav och båtar i allmänhet. Har åkt mycket slalom genom åren, nu mest med barnen. Har aldrig varit längre norrut än Umeå och ser mycket fram emot att få både svenska och norska vyer.

   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se