Tåg till Lofoten 2 september

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Tidningen Vi:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu arrangeras återigen en resa med tåg tillsammans med reseklubben, missa inte detta tillfälle!

Vi samlas i en möteslokal på Stockholm Central för en första presentation av resans ciceroner innan vi kliver ombord på SJ:s nattåg till Umeå som är resans första stopp. Vi bor en natt på hotell i vardera Umeå och Kiruna samt tre nätter i härlig miljö på Lofoten. Det blir även två nattåg under resan där du själv väljer mellan liggvagn eller sovvagn. I Umeå besöker vi två av Sveriges bästa konstprojekt samt få ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan. I Kiruna får vi en guidad tur till LKAB:s gruva samt en rundtur som visar flytten av Kirunas stad som alltjämt pågår. Tre dagar rör vi oss genom det sagolika landskapet kring Lofoten både med egen buss och under en fin båtutflykt på Trollfjorden. Vi njuter av otaliga fjordar och de branta kala berg som gjort naturen här så känd. Under hela resan blir det föredrag, samtal och guidade utflykter av flera färdledare och Tidningen Vi:s redaktör Markus Wilhelmson. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Umeå
 2. Dag 2 Umeå
 3. Dag 3 Umeå - Kiruna
 4. Dag 4 Kiruna - Narvik - Lofoten
 5. Dag 5 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 6. Dag 6 Lofoten
 7. Dag 7 Lofoten-Narvik-Stockholm
 8. Dag 8 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 21 800 kr
Enkelrumstillägg 5 hotellnätter: 3 800 kr
Tillägg plats i 3-bädds sovvagn: 700 kr
Tillägg 3-bädds sovvagn för två personer, pris/person: 1 500 kr
Antal deltagare: 80

Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Umeå och Narvik-Stockholm. Tåg dagtid Umeå-Kiruna och Kiruna-Narvik.
 • 2 nätter plats i liggvagn (kupé med 6 bäddar). Med pristillägg kan du boka plats i sovvagn, se info längre ner.
 • Del i dubbelrum inkl frukost 1 natt på Elite Hotel Mimer i Umeå, 1 natt på hotell Camp Ripan i Kiruna samt 3 nätter på Ankers Brygge i Svolvaer, Lofoten. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna). 
 • Hyrda bussar i Umeå, i Kiruna och från Narvik till Svolvaer, busstur runt Lofoten samt från Svolvaer till Narvik.
 • Frukost alla dagar utom sista dagen, 2 luncher på Lofoten, middag i Kiruna samt picknickbox på bussen Narvik-Lofoten. Drink vid möte i Stockholm inför avresa och på hotellet i Umeå.   
 • Guidade visningar av Bildmuseet och Skulpturparken i Umeå.
 • Föreläsning om Sara Lidman i Umeå.
 • Föredrag i Kiruna och på Lofoten av färdledare och ciceroner.
 • Guidad visning av LKAB:s gruva och Kirunas stad.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Kabelvåg med Vågan kirke, Eggum och Reine.
 • Färdledare från Världens Resor. 
 • Medverkan av Markus Wilhelmson, redaktör på Tidningen Vi.

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

I grundpriset ingår plats i liggvagnskupé med sex bäddar (du väljer dam, herr eller mix). Klicka här för information om liggvagn.

Med pristillägg kan plats bokas i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

 • Mattias Andersson

  Underfundig företagare med högkvarter i Härnösand och Höga Kusten. I resebranschen över 20 år. Efter alper och medelhav har Mattias de senaste 10+ åren mest fokuserat på resor i de nordiska länderna. Fascineras över samhällets små och stora frågeställningar där vi alla är med och påverkar. Det mesta är spännande och det är ett privilegium att lyssna och dela med sig.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se