Tåg till Lofoten 26 aug

Länder som besöks

Typ av resa

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen tåg, denna gång med chartrat veterantåg från Lofoten. Dagtid reser vi med vårt veterantåg och har bestämda platser i förstaklass sittvagnar. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd får vi föredrag i biovagnen.  

Med egen buss upptäcker vi vackra Lofoten. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine, världens kanske vackraste by, och ser konsten på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

I Kiruna gör vi ett besök i LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. I Skellefteå får vi höra om nya kulturhuset Sara och får ett föredrag om allt vad som sker i Sveriges just nu mest spännande stad. Längs vägen stannar vi till vid Höga kusten och ser fina fiskebyar och promenerar i Skuleskogen. Vi bor bekvämt på hotell vid Höga kusten bron, en natt på Sveriges högsta trähotell Woods i Skellefteå samt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi. Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Kiruna
 2. Dag 2 Buss till Lofoten
 3. Dag 3 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 4. Dag 4 Lofoten
 5. Dag 5 Kiruna, Ishotellet
 6. Dag 6 Kiruna - Skellefteå
 7. Dag 7 Höga kusten
 8. Dag 8 Buss till Sundsvall, tåg till Stockholm
Datum:
Resans pris: 28 800 kr
Enkelrumstillägg hotell: 4 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 29 800 kr

Allt detta ingår:

 • Resa under tre dagar med chartrat veterantåg från Kiruna till Stockholm, reserverad plats i första klass sittvagn.  
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Buss från Lofoten till Jukkasjärvi
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Henningsvaer och Reine.
 • Nattåg Stockholm - Boden, del i trebäddskupé sovvagn, samt dagtåg Boden - Kiruna (går att boka egen kupé för två personer mot tillägg).
 • Del i dubbelrum på hotell en natt vid Högakustenbron, Woods i Skellefteå, Ishotellet i Jukkasjärvi samt tre nätter på Ankers Brygge på Lofoten. Går att boka enkelrum mot tillägg.
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag. Obs frukost eller middag ingår ej på nattåget från Stockholm - Narvik
 • Guidade visningar av LKAB-gruvan i Kiruna samt Kaviar Factory i Henningsvaer
 • Föreläsningar i Biovagnen ombord på tåget samt föredrag av externa föreläsare i Skellefteå, Sundsvall och Lofoten.
 • Kryssning till Trollfjorden i Lofoten. 
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Boden (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se