Trädgårdsinspiration i Skåne

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Liljekonvalj, syrén, äppelblom och hägg.... Försommaren är i full gång och vi är ute och gör fint i våra trädgårdar, på balkonger och uteplatser. Skåne är ett paradis för trädgårdsälskaren och en perfekt destination för att hämta inspiration till egna odlingar. Här finns allt från medeltida klosters örtagårdar till självförsörjande ekologiska bondgårdar. Vi har valt ut guldkornen bland trädgårdar och parker där vi möter trädgårdsfantaster som berättar om sina projekt och livsverk. John Taylor, känd från SVT:s program Trädgårdstider tar oss igenom vackra Malmö slottsträdgård, och i Alnarpsparken får vi en guidad visning av Anna Peterson som är Agronomie doktor och universitetsadjunkt vid SLU, för att nämna ett par av resans alla intressanta ciceroner.  

Vi inleder i Malmö och Alnarp för att sedan besöka slottet Sofiero med sina blommande rhododendron. I Höganäs väntar en specialvisning i Ulla Molins privata trädgård innan vi kommer till Båstad med Norrvikens trädgårdar som uppfördes av Rudolf Abelin i början av 1900-talet. Avrundar resan gör vi på vackra Österlen med besök i Den Engelska Trädgården, två olika privata trädgårdar samt Åbergs handelsträdgård där det blir tillfälle att botanisera bland växterna.

Resan leds av landskapsarkitekten Jan Stålbom som är utbildad vid SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Idag arbetar han på ett arkitektkontor i Stockholm och tillbringar stor del av sin lediga tid med arbete hemma i den egna trädgården.   

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Malmö
 2. Dag 2 Malmö - Alnarp – Helsingborg - Höganäs - Båstad
 3. Dag 3 Båstad
 4. Dag 4 Österlen
 5. Dag 5 Hemresa
Resans pris: 14 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 000 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår

 • Resa med tåg Stockholm-Malmö tur/retur.
 • Egen buss till de olika orterna i Skåne, se resplan.
 • Inträden och guidade visningar till Malmö slottspark, Norrvikens trädgårdar, Sofiero, Den engelska trädgården, Ulla Molins trädgård, Övedskloster, Kiviks hotellträdgård, Alnarpsparken samt ett par privata trädgårdar. 
 • Del i dubbelrum på hotell i Malmö, Båstad, Kivik och Ystad. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension: frukost varje dag samt lunch eller middag enligt resplan. 
 • Färdledning av landskapsarkitekt Jan Stålbom

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid om dagen
 • Dryck

  *För er som önskar möta upp gruppen i Malmö och avviker i Ystad blir det ett prisavdrag på 900 kronor. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jan Stålbom

  Jan är landskapsarkitekt och arbetar på ett arkitektkontor i Stockholm. Tidigare arbetade han i resebranschen där servicekänslan blev djupt rotad. Efter första resan till Japan i mitten av 80-talet blev han förälskad i landet och har varit tillbaka ett flertal gånger, samt arbetat ett år i Tokyo på ett trädgårdsarkitektkontor. Jan leder även resor i Sverige. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se