Vandra längs Inlandsbanan

Länder som besöks

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Abisko
 2. Dag 2 Abisko Nationalpark
 3. Dag 3 Abisko Nationalpark
 4. Dag 4 Björkliden - Stora Sjöfallet
 5. Dag 5 Jokkmokk
 6. Dag 6 Jokkmokk - Ammarnäs
 7. Dag 7 Ammarnäs
 8. Dag 8 Örnsköldsvik
 9. Dag 9 Skuleskogen - Stockholm
Datum:

Allt detta ingår: 

 • Resa med nattåg Stockholm - Abisko. 1 natt plats i sovvagnskupé med tre bäddar. Se information längre ner.
 • Resa med dagtåg Sundsvall - Stockholm
 • Inlandsbanan från Kiruna till Mellansel utanför Örnsköldsvik, (chartrad rälsbuss på Inlandsbanan i fem dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss från Abisko till Kiruna, Porjus - Stora sjöfallet t/r, Sorsele - Ammarnäs t/r, Mellansel - Örnsköldsvik samt Örnsköldsvik till Sundsvall via Skuleskogen och Högakustenbron.
 • Inträden till Ajttemuséet i Jokkmokk, Inlandsbanemuseet i Sorsele bla bla.
 • Del i dubbelrum på xx xx. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension med frukost och lunch eller middag varje dag.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  På nattåget från Stockholm till Abisko reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg xx kr per person. Klicka här för information om sovvagn.

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Therese Iversen

  Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, renskötare och äventyrsguide i Jukkasjärvi är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Lars Arvidsson Reseproducent / färdledare

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars leder även resor till Korea, Taiwan och Sverige.

  lars@varldensresor.se