Vinter i Lappland och Jokkmokks marknad

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en härlig vintervecka där besöket på Jokkmokks färgstarka vintermarknad blir en av flera höjdpunkter. Med nattåg startar vår resa till Luleå där vi gör en guidad promenad genom fina Gammelstads kyrkstad innan vi åker vidare till Överkalix. Här bor vi två nätter på Grand Arctic Resort som ligger vackert med utsikt över älven. Vi befinner oss i hjärtat av Lappland strax söder om polcirkeln.

Inomhus njuter vi av god mat med lokala förtecken, bastubad och tid framför brasan. Utomhus blir det spännande naturupplevelser med släde, efter snöskoter på kvällen för att se magiska norrsken och när vi får köra hundspann över snön på dagen. I Jokkmokk står samekulturen i fokus och den världsunika vintermarknaden som har en fyrahundraårig tradition erbjuder spännande aktiviteter, försäljning av hantverk och mycket mer. Avrundar vårt norrländska vinteräventyr gör vi i Jukkasjärvi där vi bor på Ishotellet i de hotellets varma hus och stugor, får uppleva en samisk middag i tältkåta samt blir guidade till Kirunas spännande stadsförflyttning innan vi kliver på nattåget tillbaka till Stockholm.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Nattåg Stockholm - Luleå
 2. Dag 2 Luleå - Överkalix
 3. Dag 3 Överkalix
 4. Dag 4 Överkalix - Jokkmokk - Jukkasjärvi
 5. Dag 5 Jukkasjärvi med Ishotellet
 6. Dag 6 Kiruna - Stockholm
 7. Dag 7 Stockholm
Datum:
Resans pris: 20 900 kr
Enkelrumstillägg hotell: 2 800 kr
Pris icke prenumerant: 21 900 kr
Antal deltagare: 22-36

Allt detta ingår:

 • Del i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Luleå och Kiruna-Stockholm. (Egen kupé för två personer som reser ihop går att boka +1200 kr per person).
 • Alla transporter med egen buss.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Färdledning.
 • Del i dubbelrum två nätter på hotell Grand Arctic Resort och två nätter på Ishotellet (varma rum i hotell eller stuga). Enkelrum mot tillägg (begränsat antal).
 • Alla måltider utom lunch dag 4, lunch 5 eller 6 (färdledaren meddelar vilken som ingår), middag dag 6.
 • Alla utflykter och visningar beskrivna i resplanen med Gammelstad, Kiruna och Jukkasjärvi med Ishotellet.
 • Norrskensutflykt med släde dragen av scoter (inklusive kläder).
 • Halvdagstur med hundspann (inklusive kläder).
 • Jokkmokks marknad.
 • Inträde Ajtte museet.
 • Isskulptering på Ishototellet (inklusive utrustning). 
 • Samisk middag i tältkåta i Jukkasjärvi.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag, dryck.
 • Egna aktiviteter. 

* På nattågen från Stockholm till Luleå samt Kiruna till Stockholm reser vi i kupéer med tre bäddar (du väljer dam eller herr när du bokar). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka en egen kupé. Tillägg 1200 kr per person för båda nätterna. 

Tidningen Vi
Resan arrangeras tillsammans med Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Åsa Danielsson

  Reseledare, Stockholmsguide, flamencodansare, lärare, riksdagsguide, koreograf, tango-DJ, folkbildare samt Världens resors nya Norden-producent är några av de titlar Åsa samlat på sig. Hon har bott och lett resor i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. Intresset för norra Sverige lockade henne att tillbringa en sommar i Lappland som tågvärd och guide längs Inlandsbanan.

Kontaktperson

 • Åsa Danielsson

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se