Vinter i Lappland och Jokkmokks marknad

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig vintervecka där besöket på Jokkmokks färgstarka vintermarknad blir en av flera höjdpunkter. Med nattåg startar vår resa till Luleå där vi får en guidad promenad genom fina Gammelstads kyrkstad innan vi åker vidare till Överkalix. Här bor vi två nätter på Grand Arctic Resort som ligger vackert med utsikt över älven. Vi befinner oss i hjärtat av Lappland strax söder om polcirkeln.

Inomhus njuter vi av god mat med lokala förtecken, bastubad och tid framför brasan. Utomhus blir det spännande naturupplevelser med släde, efter snöskoter på kvällen för att se magiska norrsken och när vi får köra hundspann över snön på dagen. I Jokkmokk står samekulturen i fokus och den världsunika vintermarknaden som har en fyrahundraårig tradition erbjuder spännande aktiviteter, försäljning av hantverk och mycket mer. Avrundar vårt norrländska vinteräventyr gör vi i Jukkasjärvi där vi bor på Ishotellet i de hotellets varma hus och stugor, och blir guidade till Kirunas spännande stadsförflyttning innan vi kliver på nattåget tillbaka till Stockholm.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Nattåg Stockholm - Luleå
 2. Dag 2 Luleå - Överkalix
 3. Dag 3 Överkalix
 4. Dag 4 Överkalix - Jokkmokk - Jukkasjärvi
 5. Dag 5 Jukkasjärvi med Ishotellet
 6. Dag 6 Kiruna - Stockholm
 7. Dag 7 Stockholm
Datum:
Resans pris: 20 900 kr
Enkelrumstillägg hotell: 2 800 kr
Pris icke prenumerant: 21 900 kr
Antal deltagare: 22-36

Allt detta ingår:

 • Del i sovvagnskupé med tre bäddar Stockholm-Luleå och Kiruna-Stockholm. (egen kupé för två personer som reser ihop går att boka +1200 kr pp).
 • Alla transporter med egen buss.
 • Färdledning.
 • Del i dubbelrum två nätter på hotell Grand Arctic Resort och två nätter på Ishotellet (varma rum i hotell eller stuga). Enkelrum mot tillägg (begränsat antal).
 • Alla måltider utom lunch dag 4, 5, 6, middag dag 6.
 • Alla utflykter och visningar beskrivna i resplanen med Gammelstad, Kiruna och Jukkasjärvi med Ishotellet.
 • Guidad norrskenstur med snöskor (inklusive kläder).
 • Halvdagstur med hundspann (inklusive kläder).
 • Jokkmokk marknad.
 • Inträde Ajtte museet.
 • Isskulptering på Ishototellet (inklusive utrustning). 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Tre luncher och en middag, dryck.
 • Egna aktiviteter. Det går att boka tur med snöskoter i Jukkasjärvi. pris från 1200 kr. Meddela oss om du vill boka så hjälper vi till: info@varldensresor.se

* På nattågen från Stockholm till Luleå samt Kiruna till Stockholm reser vi i kupéer med tre bäddar (du väljer dam eller herr när du bokar). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka en egen kupé. Tillägg 1200 kr per person för båda nätterna. 

Tidningen Vi
Resan arrangeras tillsammans med Tidningen Vi. Om du inte redan är prenumerant kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se
 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se