Vinter i Lappland och Jokkmokks marknad

Avgång 2023-01-31
Hemkomst 2023-02-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2023-01-13


Hej! 
 
Nu är det snart dags för avresa på resan Vinter i Lappland och Jokkmokks marknad! 
Per post har vi idag skickat ut tågbiljetter, deltagarlista med aktivitetstider samt info om boendet på Grand Arctic Resort i Överkalix. 

Öppna dokumenten nedan för information om: 

Deltagarlista med aktivitetstider

Info om boende på Grand Arctic Resort i Överkalix


Avresan sker med nattåg från Stockholms central 31 januari till Luleå 21.56 
På avgångstavlan på Centralen står det vilket spår tåget avgår från. På din biljett ser du vilken vagn och kupénummer som du har. Ni som delar kupé kommer själva överens om vem som tar vilken sängplats i kupén. 


Assisterande färdledare Ulrika Norstedt kommer att finnas på plats på perrongen 20 minuter före avfärd med en skylt där det står Världens Resor. Det är ingen gemensam samling så du går själv ombord och installerar dig i din kupé. Ulrika kommer runt efter avfärd och säger hej. Ulrika nås på mobilnummer 070-9847994. 


Jag, Åsa Danielsson, har det stora nöjet att vara färdledare på denna resa och jag väntar på er på tågstationen i Luleå. Mig når ni på 0707-645313.

 
Som vi tidigare meddelat går det inte längre att förboka frukost till grupper på tåget, så frukost inhandlas på egen hand eller tas med i förväg. Istället bjuder vi på lunchen på Ishotellet (värde 175 sek per person) den 4 februari! Dagen därpå har jag bokat in lunch till hela gruppen på fina Hotell Ripan i Kiruna, till en kostnad av 159 sek per person som betalas på plats. Önskar ni inte delta på lunchen så kan ni meddela det till mig dagen innan.  
 
Viktigt: Om du planerar att kliva på tåget vid senare station än Stockholm måste detta anmälas till mig nu. Detsamma gäller om du har allergier eller matrestriktioner som inte meddelats ännu. 
 
 
Ser mycket fram emot att träffa er i Luleå! 
 
Åsa Danielsson 
Ny reseproducent Norden 

 

 


Deltagarinformation                      Publicerat 2022-12-06


Hej!

Nu börjar det bli vinter på riktigt och äntligen ska Jokkmokks marknad gå av stapeln igen. De flesta av er som ska följa med på resan har väntat länge och vi hoppas att ni alla ser fram emot resan Vinter i Lappland med Jokkmokks marknad 31 januari-6 februari. Ni är idag en full grupp med 36 deltagare samt er färdledare som är jag, Åsa Danielsson. Läs igenom informationen nedan inklusive dokumentet med praktiska tips och hör av dig till oss om du har några frågor.

Cirka två veckor före avresa skickar vi ut dina tågbiljetter samt uppdaterar denna sida med avreseinformation och uppdaterad deltagarlista med tider och grupper som gäller aktiviteter. Vi skickar alltid ett mail när vi lagt upp ny information.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
För resa inom Sverige behöver vi inte dina passuppgifter mm, men har du önskemål om speciell kost eller om du har några allergier behöver vi veta det. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Se instruktion nedan hur du uppdaterar dina uppgifter i din bokning.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd bokarens mejladress*, har du ett lösenord skapat sedan tidigare kan du använda det annars måste du klicka på texten "Skapa lösenord". Du får då ett lösenord skickat till din mail som du då använder för att logga in. 

2. Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter som behövs för din resa.
 
3. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.
 
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. 
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm. 
 
*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 
*Är ni flera på bokningen så är det bara bokarens mejl som fungerar att logga in med. 

Färdledare Åsa Danielsson 


Jag, Åsa, är ny reseproducent på Världens resor med fokus på Norden. Under många år har jag arbetat som reseledare i Skandinavien samt i Spanien och Sydamerika. Intresset för norra Sverige lockade mig att tillbringa en sommar i Lappland, bland annat som tågvärd och guide längs Inlandsbanan. Jag är även auktoriserad Stockholmsguide samt guide på Sveriges riksdag. Dans är min stora passion och jag har verkat som flamencodansare och koreograf på scener över hela landet, däribland på Jokkmokks marknad! 

Resplan uppdateringar
Efter ett tidigare besök i Överkalix har vi utvärderat turen med snöskor och sett att den inte motsvarade det vi önskade då det blir en promenad relativt nära bebyggelse. Vi väljer istället att uppgradera denna utflykt till en norrskentur med skoter och släde istället. Nu håller vi tummarna att förutsättningarna för norrsken blir bra, men oavsett kommer det att bli en härlig vinterupplevelse!

Det blir även som planerat tur med hundspann i Överkalix och här är vi två resenärer per släde och med hjälp av hundförares instruktion får ni själva köra spannet, mycket spännande!

Det är ej möjligt att förboka frukost på nattågen så frukost köper ni själva (på tåget eller tar med). Vi inkluderar istället lunchen i Kiruna eller Jukkasjärvi (jag meddelar vilket vid resans start).

Deltagarlista:
Sterner, Viktoria
Jönsson, Fredrik
Johansson, Bo
Johansson, Kerstin
Johansson, Åsa
Wåhlin, Ramon
Nyhäll-Wåhlin, Britt Marie
Kärrfelt, Gunilla
Rolandsson, Alf
Rolandsson, Ann-Marie
Bohman, Ulla
Deines, Karin
Olevald, Börje
Feldt, Magnus
Hagelin Feldt, Karin
Larsson, Solveig
Paulsson, Robert
Lignell-Zak, Ann-Chatrine
Zak, Jiri
Brundin Ringius, Susanne
Ringius, Gustaf
Wohlström, Lena
Wohlström, Christer
Grip, Ingrid
Tengå, Elisabet
Istner-Byman, Joanna
Latour-Henner, Alexander
Karlsson, Niclas
Karlsson, Mattias
Svahn, Marie
Kärnfalk, Marina
Norrby, Malou
Magnusson-Harrysson, Irene
Crommert, Erik
Crommert, Åsa
Björk, Sirkka-Liisa

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 


Ser fram emot att dela detta vinteräventyr med er. Har ni frågor så hör gärna av er till mig!

Åsa Danielsson

asa@varldensresor.se eller ring 08-6695525