Nya Zeeland - en drömresa

Avgång 2019-02-16
Hemkomst 2019-03-07

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                Publicerat 2019-01-31

 

Kia Ora!

Nu är det inte långt kvar till resan Nya Zeeland – en drömresa. Ni blir en grupp på totalt 15 personer som reser till Nya Zeeland. Med post kommer vi att skicka era flygbiljetter (e-tickets), resplan, karta samt bagagetaggar. För de i gruppen som har extra hotellnätter bokade skickar vi även med tillhörande vouchers. I resplanen har det gjorts en förbättring då vi kommer att byta ordning på vandringen Routeburn dag 17 och Milford Sounds dag 18. Ändringen innebär att det kommer bli mindre stressigt och tidigare ankomst till Queenstown dagen före avresa. Se uppdaterad resplan nedan.

Incheckning
Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget checkas in hela vägen till Auckland, med undantag för de i gruppen som åker ut tidigare för att stanna i Singapore två nätter.

Ankomst
Er färdledare Carina Lindh finns på plats och kommer att möta er på flygplatsen med en Världens Resor-skylt. Carinas nyazeeländska nummer är +64 2108142149. När alla har samlats åker ni buss tillsammans till hotellet i Auckland.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget.

Öppna dokumentet nedan för att se en uppdaterad resplan:

Uppdaterad resplan

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Svenska UD
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa!
Med vänliga hälsningar,
Isabell Ingevald


Deltagarinformation            Publicerat 2018-12-18

 

Hej,

Nu är det drygt två månader kvar till resan till Nya Zeeland. Idag är ni 16 deltagare på resan. Bifogat kommer ni finna den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. I resplanen har det skett två mindre korrigeringar för att förbättra er resa. I Rotorura kommer ni att se den geotermiska delen Wai-O-Tapu istället för Waimangu och i Marlborough kommer ni att besöka vingården Brancott Estate istället för Hans Herzogs. Dessa korrigeringar finns också med i den uppdaterade resplanen.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm.

1.Logga in på Mina sidor Använd din e-postadress (den du/ni bokade resan med) samt det lösenord du skapat sedan tidigare.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare

Färdledare för resan blir Carina Lindh. Carina bor halvårsvis i Nya Zeeland där hon är verksam som konstnär och arbetar med ett video- och fotoprojekt. Bosatt vid Abel Tasmans Nationalpark, där hon gärna vandrar och paddlar kajak. Har även jobbat som volontär vid valstrandningar. Carina har bra kunskap om Nya Zeelands geografi, konst, traditioner och landets goda viner.   

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Resplan

Praktiska tips

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Cirka 10-15 dagar före avresa skickar vi flygbiljetter, bagagetaggar, en utskriven resplan samt en karta till er.
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se

 
Med vänliga hälsningar
Jörgen Fredriksson