Nya Zeeland - en drömresa

Avgång 2019-11-11
Hemkomst 2019-11-30

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                           Publicerat 2019-10-28

 

Kia Ora!

Nu är det inte långt kvar till avresa. Med post kommer vi att skicka era flygbiljetter (e-tickets), resplan, kontaktlista samt en karta. För de i gruppen som har extra hotellnätter bokade skickar vi även med tillhörande vouchers. Ni blir en grupp på totalt 11 personer.

Incheckning & sittplatser
Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast 2 timmar före avgång. Bagaget checkas in hela vägen till Auckland. Det går även bra att checka in via hemsidan i förväg. Länk hittar ni nedan.

Sittplatserna som står angivna på era flygbiljetter är inte desamma som ni faktiskt har. Förklaringen till detta är att Emirates först gjorde en grupp-seating som vi sedan har gått in och ändrat i efterhand efter önskemål. Ni kan själva gå in och ändra era sittplatser på deras hemsida, klicka här. 

Skriv in ditt efternamn och bokningsnummer (det är den sexsiffriga koden bestående av bokstäver och siffror). Skriv sedan in biljettnumret som ni hittar högst upp i höger hörn på er biljett under streckkoden. Skriv endast in de 13 första siffrorna utan mellanslag. Väl inloggad klickar ni på fliken ”Passagerarens preferenser” och där kan ni enkelt ändra era sittplatser om ni så önskar.

Det går att välja sittplats på alla sträckor förutom Queenstown – Sydney.

Färdledare
På grund av sjukdom i familjen har Carina tyvärr blivit tvungen att ställa in resan med kort varsel. Det innebär att jag, Isabell, kommer att leda resan istället. Nya Zeeland är ett land som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag bott och rest mycket i. Jag tycker att detta ska bli otroligt roligt och ser verkligen fram emot att få träffa er och leda denna fina resa i ett land jag älskar.  

Ankomst
Jag kommer att finnas på plats och möter er på flygplatsen i Auckland med en Världens Resor-skylt. När alla har samlats åker vi buss tillsammans till hotellet i Auckland. (Jag kommer att publicera mitt nyzeeländska mobilnummer här samt via mail den 9 nov.)

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget.

Att tänka på inför resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Under de två dagarna i Abel Tasman nationalpark går det inte att ha med en stor resväska. Du behöver därför ha med en ryggsäck eller bag som du kan ha den packning i som du behöver under dessa dagar.

Visum
Om du inte redan har ansökt om visum är det hög tid att göra det nu. Du hittar visumanvisningarna längre ner på denna sida.

Kontakta gärna mig om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: isabell@varldensresor.se

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa så ses vi i Nya Zeeland!

Bästa hälsningar,
Isabell Ingevald

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                         Publicerat 2019-09-11

 

Kia ora!

Nu är det två månader kvar till Nya Zeeland-resan. Ni är idag 11 deltagare och resan är fortfarande bokningsbar. Bifogat längre ner finner ni flygtider och deltagarlista, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en uppdaterad resplan.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, resplan och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande med information inför resan.

Färdledare för resan blir Isabell Ingevald

Direkt efter gymnasiet bestämde jag mig för att uppfylla min barndomsdröm och bokade en enkelbiljett till Australien. Fem år senare återvände jag hem efter att ha bott i Australien, Nya Zeeland och England. Väl hemma bestämde jag mig för att kombinera min passion för resor med nytta och utbildade mig därför till resekonsult. I kombination med administration arbetar jag med reseproduktion för Nya Zeeland, Australien och Sri Lanka. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till

Pass och visum
Från och med 1 oktober i år måste alla svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland ansöka visum, ett s.k. NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Visumet är giltigt i 2 år för flera inresor. Det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt och vi rekommenderar att ni ansöker om visumet i god tid.

Nytt för i år är även en besöksavgift (IVL) som går till att skydda och bevara Nya Zeelands unika natur. Avgiften kostar NZD $35 och betalas i samband med visumansökan.  

Du kan ansöka om visum på två sätt:

1.      Via appen: NZD $9 (ca. 55 SEK)

2.      Via hemsidan: NZD $12 (ca. 75 SEK)

För att ansöka om visum via appen måste du först ladda ner den till din mobil. Sök på NZETA i App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Öppna appen och skanna sidan med personuppgifter på i ditt pass.

För att ansöka om visum via hemsidan klicka på länken nedan. Klicka sedan på "REQUEST AN NZETA" och fyll i dina uppgifter.

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedagen, innehålla minst två tomma sidor och vara helt.

Vaccination
I och med det senaste mässlingutbrottet i Nya Zeeland uppmanar nu landets myndigheter att alla vaccinerar sig mot mässling. Kontakta din vaccinationscentral i god tid före avresa.

Ändringar i resplanen
I resplanen har det skett några mindre korrigeringar för att förbättra programmet. Dessa korrigeringar finns även med i den uppdaterade resplanen.

Dag 3: Vi kommer att landa i Auckland tidigt på morgonen dag 3 istället för sen kväll dag 2. Efter ankomst blir det direkt transfer till hotellet för incheckning och tid för en stunds avkoppling. Dagen fortsätter sedan som planerat med en rundtur av Auckland och välkomstmiddag senare på kvällen.

Dag 5: För att förbättra vistelsen i Rotorura kommer vi att äta en hangi-lunch direkt vid ankomst istället för senare på kvällen. Efter lunch går vi sedan den guidade rundturen precis som planerat följt av en kulturell maori-uppvisning. Kvällen är sedan fri.

Dag 18: För att undvika att denna dag blir stressig har vi valt att göra en fin vandring längs Te Anaus sjö istället för Routeburn. Vi kommer därmed att få en trevligare och lugnare resa tillbaka till Queenstown där vi senare avslutar med en gemensam avskedsmiddag.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Uppdaterad resplan

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25,
e-post: isabell@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Bästa hälsningar,
Isabell Ingevald

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.