Nya Zeeland - en drömresa

Avgång 2020-02-15
Hemkomst 2020-03-05

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                          Publicerat 2019-12-13

 

Kia ora!

Nu är det drygt två månader kvar till Nya Zeeland-resan och ni är idag 15 deltagare. Bifogat längre ner finner ni flygtider och deltagarlista, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en uppdaterad resplan.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och en karta per post.

Färdledare för resan blir Carina Lindh

Carina bor halvårsvis i Nya Zeeland där hon är verksam som konstnär och arbetar med ett video- och fotoprojekt. Bosatt vid Abel Tasmans Nationalpark, där hon gärna vandrar och paddlar kajak. Har även jobbat som volontär vid valstrandningar. Carina har bra kunskap om Nya Zeelands geografi, konst, traditioner och landets goda viner.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

Visum, besöksavgift och pass
Från och med 1 oktober i år måste alla svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland ansöka visum, ett s.k. NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Visumet är giltigt i 2 år för flera inresor. Det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt och vi rekommenderar att ni ansöker om visumet i god tid.

Nytt för i år är även en besöksavgift (IVL) som går till att skydda och bevara Nya Zeelands unika natur. Avgiften kostar NZD $35 och betalas i samband med visumansökan.  

Du kan ansöka om visum på två sätt:

1.      Via appen: NZD$9 (55 SEK)

2.      Via hemsidan: NZD$12 (75 SEK)

För att ansöka om visum via appen måste du först ldda ner den till din mobil. Sök på NZETA i App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Öppna appen och skanna sidan med personuppgifter på i ditt pass.

För att ansöka om visum via hemsidan klicka på länken nedan och fyll i dina personuppgifter:

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedagen, innehålla minst två tomma sidor och vara helt.

Ändringar i resplanen
I resplanen har det skett några mindre korrigeringar för att förbättra programmet. Dessa korrigeringar finns även med i den uppdaterade resplanen.

Dag 3: Vi ankommer till Auckland kl. 11:20 den 17 feb. Detta innebär att vi kommer att ha ca tre timmar till vårt förfogande innan vi kan checka in på hotellet. Under denna tid kommer vi att ha en egen hyrd buss och gör en första sightseeing runt Auckland. 

Dag 5: I Rotorua kommer vi att besöka maori-byn Whakarewarewa istället för Te Puia för en mer genuin upplevelse.

Dag 18: För att undvika att denna dag blir stressig har vi valt att göra en fin vandring längs Te Anaus sjö istället för Routeburn. Vi kommer därmed att få en trevligare och lugnare resa tillbaka till Queenstown där vi senare avslutar med en gemensam avskedsmiddag.

Dag 19: På denna resa kommer vi att flyga hem via Christchurch där vi har en lång mellanlandning. Jag har därför valt att lägga till en rundtur i denna intressanta stad innan vi fortsätter resan hem till Sverige.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Uppdaterad resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: isabell@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Isabell Ingevald