Anderna med Nordeaseniorerna

Länder som besöks

I kärnan av Inkariket stod soltemplet som då var täckt av guldplattor och statyer i guld och silver. Det är här, i den gamla Inkahuvudstaden Cusco, vi allra bäst förstår denna civilisations storhet. Härifrån besöker vi Sydamerikas mest kända landmärke, ruinstaden Machu Picchu. Dold för spanjorerna och gömd under flera århundraden på en klippavsats högt uppe i Anderna. På Titicacasjön åker vi båt till Solön och lär om de andinska högkulturerna innan vi möter dagens Bolivia i huvudstaden La Paz. Vi flyger till Santiago de Chile och upptäcker Pablo Nerudas fina hemstad Valparaiso. En hisnande vacker resa tar oss över Anderna till Argentina och vindistrikten i skuggan av kontinentens högsta berg Aconcagua. Vi provar vin, äter gott och njuter av fantastisk natur. Vi avrundar resan i Sydamerikas Paris – Buenos Aires.
Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lima, Peru
 2. Dag 2 Lima
 3. Dag 3 Heliga dalen
 4. Dag 4 Heliga dalen – Machu Picchu - Heliga dalen
 5. Dag 5 Maras och Moray - Cusco
 6. Dag 6 Cusco
 7. Dag 7 Cusco
 8. Dag 8 Titicacasjön, Bolivia
 9. Dag 9 Titicacasjön - La Paz
 10. Dag 10 La Paz
 11. Dag 11 Santiago, Chile
 12. Dag 12 Santiago
 13. Dag 13 Valparaiso
 14. Dag 14 Till Mendoza, Argentina
 15. Dag 15 Mendoza - Buenos Aires
 16. Dag 16 Buenos Aires
 17. Dag 17 Buenos Aires
 18. Dag 18-19 Buenos Aires och hemresa
Datum:
Resans pris: 50 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 300 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • 4 flygbiljetter inom Sydamerika.
 • Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfer.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum. Vi bor på bra hotell, vanligtvis 4*.  
 • Halvpension (frukost och en lunch eller middag per dag).
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Museo Larco, Ollantaytamboruinen, Chinchero, Machu Picchu, La Sebastiana (Pablo Nerudas hus), vingårdsbesök. 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • De måltider som inte ingår (se ovan), dryck.
 • Egna aktiviteter.
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Maria Blanco Berglund

  Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se