Anderna med Nordeaseniorerna

Avgång 2019-10-26
Hemkomst 2019-11-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                Publicerat 2019-10-16

 

                               
Hej!

Nu är det inte långt kvar till er avresa. Per post kommer ni att få era flygbiljetter både internationella och de ni behöver i Sydamerika, resplan, kontaktlistan och en karta.

Er färdledare Maria Blanco Berglund möter upp er vid ankomsthallen i Lima. Hon har en skylt med Världens Resor. 

Marias mobilnummer är: +51 957093770

Flygbiljetter
Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är dessvärre ett av flera flygbolag som inte tillåter oss arrangörer att gratis förboka gruppens sittplatser förrän 8 dagar innan avresa. Vår flygansvarige kommer att förboka sittplatser så att ni som reser ihop även sitter ihop (i mån av plats, kan ej garanteras). Ni kommer att se era sittplatser när ni checkar in online och kan då själva ändra dessa om ni önskar.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL 1104

Göteborg är: KL 1152

På flygen inom Sydamerika har vi förbokat sittplatser på era LATAM flyg men inte på inrikesflyget i Argentina då de ej tillåter detta utan man gör det på flygplatsen vid incheckning.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Övrigt!
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffande kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Kvarstår bara för mig att önska er en riktigt fin resa till Sydamerika och Anderna!

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation             Publicerat 2019-08-22

 

Hola,

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Idag är ni 22 deltagare samt färdledare Maria Blanco Berglund.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledaren på resan är Maria Blanco Berglund

Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Passuppgifter
Vi behöver få in era passuppgifter snarast då flygbolag och hotellen behöver dem. Jag ber er därför att uppdatera er information under ”Mina Sidor” med passnummer, utfärdat datum, giltigt till samt nationalitet. Om ni redan nu även har försäkringsuppgifter samt kontaktperson ber jag er att uppdatera er reservation med detta också.

Senast 10 september behöver jag passuppgifterna. Även ni som rest med oss tidigare behöver fylla i dessa uppgifter för varje bokad resa.

Ändringar i programmet
Efter besöket vid Machu Picchu åker vi tåg tillbaka till Ollantaytambo. Där skulle vi ha haft ytterligare en natt. Nu kommer vi att fortsätta direkt till Cusco och övernatta där. Utflykten dagen därpå till Maras och Moray är som den alltid har varit bara att vi utgår från Cusco.

Extra viktigt!
* Uppdatera era passuppgifter senast 10 september
* Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass (alla namn i den ordning som står) och att önskad avreseort stämmer.
* Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.
* För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
* Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Om ni har några frågor inför resan är det bara att ni hör av er till mig på email: pernilla@varldensresor.se eller tel: 08-669 55 25.

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios
                                                                                                                                            

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.