Familjeresa till Kuba

Avgång 2018-12-17
Hemkomst 2019-01-11

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.

Avresemeddelande                          Publicerat 2018-12-11

Hej,

Nu börjar det närma sig avfärd till resan till Kuba. Med vanlig post har vi skickat era elektroniska flygbiljetter för internationella flyg. Flygbiljetten för sträckan mellan Havanna och Holguin får ni av er lokala guide på plats. Han heter Estefan Manes Guzman – Tel. +53(0) 53303944

Ni möter guiden vid ankomst till Havannas internationella flygplats, efter passkontrollen och bagageutdelningen. Estefan kommer att ha Världens Resor skylt med sig. 

Flygbiljett
Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetterna stämmer. Notera att du har fått elektroniska flygbiljetter. Ni flyger med Turksih Airlines på de långa internationella sträckorna. Det är möjligt att checka in on-line på flygbolagets webbsida 24 timmar före avresa. https://www.turkishairlines.com/

Observera att Turkish Airlines använder sitt eget bokningssystem vilket gör att vid incheckningen bör ni mata in nummer av flygbiljetten eller bokningskoden (PNR) som står angivet under Ticket Details respektive Airline Booking Reference. Det inte går att garantera till 100 procent att on-line incheckning fungerar vid gruppbokning, och därför rekommenderar vi att ni kommer till flygplatsen/incheckningen i god tid, senast två timmar före avgång.

Individuell incheckning

Sker senast två timmar före avgång. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget! Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Turistkort
Turistkortet gäller för vistelse i Kuba under 30 dagar, det ersätter visum. Bevara kortet tillsammans med passet och övriga resehandlingar under resans gång. Turistkortet stämplas ut vid passkontroll på hemresan. Det går visserligen att förnya kortet om ni råkar förlora det, men med tanke på lokal byråkrati i Kuba är det slöseri med den dyrbara semestertiden.

Några ord om boende i Kuba
Under denna resa bor ni på bra mellanklasshotell. Decennier av ekonomiska påfrestningar i kombination med socialistisk planekonomi har satt sina spår; möblering och faciliteter är ibland föråldrade och servicen långsam.  
I Trinidad och i Vinales bor ni i privata hem, s k casas particulares. Detta är utmärkt tillfälle att uppleva Kuba på ett mer insiktsfullt sätt och komma i kontakt med era värdar. Ni delar tvåbäddsrum eller bor i familjerum, och det finns alla bekvämligheter, men atmosfären är familjär – en typ av familjepensionat.  
Tag gärna med små gåvor för spontana möten. Vykort, fotografier från hemorten eller på familjen, små Sverigesymboler etc är uppskattat utan att skapa en materiell förväntan. Spontana möten är ofta de bästa på en resa och på Kuba är det uppskattat att kunna ge små presenter som är både personliga och intressanta utan att vara dyra.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Kontaktlista

Travel Documents

Återstår att önska en trevlig resa!

Anna Mnatsakanova

Reseproducent

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

___________________________________________________________________________________________

Deltagarinformation                              Publicerat 2018-11-05

 

Hej,

Resan til Kuba närmar sig med stormsteg.  Öppna dokument nedan för att komma till resplan, flygtider, deltagarlistan och praktiska tips inför resan. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Pass och visum/turistkort
Du behöver ett turistkort för inresa till Kuba. Det ordnar vi. Senast den 1 december ber vi dig att skicka en skannad kopia av ditt pass.

Ditt pass ska gälla i sex månader efter resans slut

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Ca en vecka före avresa skickar vi elektroniska flygbiljetter och turistkort. samtidigt publicerar vi avreseinformation och kontaktlista för resan. . Flygbiljetter för inrikesflyget får ni av er lokala Havanna-guide  på plats.

Med vänliga hälsningar,

Anna Mnatsakanova

Reseproducent

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*