Från Torpet till Tokyo

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Bästa klasskompisar! Tiden rusar på med en farlig fart och år 2020 hade det gått hisnande och overkliga 40 år sedan vi unga, odödliga och fläckvis okyssta gick ut nian kl 11.00 en sommarfredag och 12 timmar senare rivstartade livet med att tillsammans med 4 vuxna ta tåget till Wien via Köpenhamn och Östtyskland, en unik och osannolik resa som aldrig tidigare hade hänt och som förmodligen aldrig kommer att hända igen.

Vi var unika klasser med unika personer och som lyckats med konststycket att träffas var 5:e år sedan dess, också det en unik företeelse, vilket gäng vi är!!
Nu tänkte jag att vi ska fortsätta att vara unika med att i november 2023 fira dessa 43 år med att tillsammans åka på en ny utlandsresa men denna gång med flyg och denna gång till Japan som jag nämnde på vår senaste träff 2015, någon som minns det? Det var alltså inget tomsnack under påverkan av vinet utan i högsta grad seriöst! 

Jag kom första gången till Japan 1993 av mer eller mindre en slump för att jobba på en kulturförening. Jag fattade snabbt tycke för landet och återvände under efterföljande år och luffade runt i landet med en rygga.
Jag insåg dock snart att för att kunna få ut något mer av landet skulle jag tvingas att plugga språket då japanernas kunskaper i engelska är bedrövliga. 
Sagt och gjort, 1998 pluggade jag japanska i Tokyo och det ledde senare till en anställning på en idrottsskadeklinik i Tokyo 1999-2001 och sedan 2004 jobbar jag som reseproducent och färdledare i Japan och ibland också i Korea och Taiwan för reseföretaget Världens Resor.

I november 2019 ledde jag min 109:e resa och nu har jag har sytt ihop en specialresa för oss med många guldkorn från alla resor jag gjort och kan utlova en otroligt fin och härlig resa i ett fantastiskt land, eller vad sägs om den gamla huvudstaden Nara med världens största träbyggnad och tama hjortar springandes runt benen på oss i parker och på gator. MIHO, ett av de mest spektakulära konstmuséerna jag sett. Den gamla kejsarhuvudstaden Kyoto med alla sina kulturskatter. En 400 år gammal samurajborg i staden Himeji, Hiroshima med sin tragiska historia, bad i varma källor och mat i världsklass i en traditionellt japanskt hotell och som avslutning känna pulsen i världens största stad Tokyo under några häftiga dagar. En garanterat oförglömlig en-gång-i-livet-resa.

Resan hade jag tänkt skulle gå sista veckan i november och första veckan i december 2023. Då är det fortfarande behagliga temperaturer i Japan, få andra turister, stor chans att få se de vackra brinnande höstlöven och som avslutning att shoppa årets julklappar i Tokyo. 

Med tanke på resans längd och ett lite udda resmål är även respektive givetvis välkomna att följa med. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Avresa från Sverige dag 1. Nara dag 2
 2. Dag 3 MIHO-muséet, Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Himeji, Hiroshima
 6. Dag 7 Hiroshima, Miyajima
 7. Dag 8 Kagaonsen
 8. Dag 9 Kanazawa
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 200 kr
Antal deltagare: 10-50

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Transfer till och från flygplatserna i Japan
 • Frukost alla dagar
 • Välkomst och avskedsmiddag samt ytterligare två måltider. 
 • Kartor över Japan, Kyoto och Tokyo
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet 
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan*
 • Samtliga transporter 
 • Transfer mellan tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledare

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se