Höstlov i Tokyo extra 2018

Länder som besöks

Typ av resa

Ta med dig familjen och åk på en höstlovsresa till Japan! Här finns mycket spännande, knasiga och roliga saker att upptäcka för både vuxna och barn.

Under vår vistelse i Tokyo badar vi i varma källor, sjunger karaoke, är med om simulerade naturkatastrofer, åker båt på Sumidafloden och åker upp i ett av världens högsta tv-torn. Vi åker också på utflykter till Kamakura, Yokohama och vandrar uppför Takao-berget. Vi bor både traditionellt på ett ryokan, värdshus, i en av Tokyos äldsta stadsdelar och på ett västerländskt hotell. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Kamakura & Yokohama
 4. Dag 5 Tokyo
 5. Dag 6 Tokyo
 6. Dag 7 Takao-Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Hemresa till Sverige
Datum:
Resans pris: 22 700 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Göteborg eller Köpenhamn mot pristillägg.
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter enligt färdplanen
 • Del i dubbelrum på ryokan, japanskt pensionat (3-4 nätter)* och ett västerländskt hotell (3-4 nätter). 
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet, tex Tokyo Sky Tree, Karaoke, badhuset Oedo onsen, brandstationen i Tokyo, Ghibli-museet
 • Frukost alla dagar, välkomstlunch och avskedsmiddag
 • Karta över Tokyo

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

 *Ryokan innebär att man sover på madrasser på tatamigolv. Dusch och toalett finns på rummen. 
Under resan rör vi oss med kollektiva färdmedel och till fots. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Vad var bäst? "- Badet, nej Allt, säger 12-åringen. - Helheten, skulle kännas futtigt att bara välja ut något av allt vi fick uppleva, säger pappan. - Mycket av allt, mixen med mat, kultur, stad, folk och högt tempo och hela familjen var med på allt, kunskap hela tiden om allt möjligt, säger mamma. - Resan var bra i allmänhet, typ den bästa vi har varit på, säger 17-åringen. - Massor, och all japanska jag hörde på tåglinjerna kanske, säger 15-åringen."
  Annica Snäll med familj

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Akio Noshi

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favorit-tvprogram är "Den stora älgvandringen". 

  akio@varldensresor.se
 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se