Höstlov i Tokyo

Avgång 2018-10-26
Hemkomst 2018-11-03

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                                                          Publicerad 2018-10-16

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresan till Tokyo. Med vanlig post skickar vi era e-tickets, resplan, uppdaterad kontaktlista för hotell (finns även uppladdad längre ner på denna sida), karta samt bagagetaggar.
Gruppen är idag fullbokad med 18 personer.

Individuell incheckning

Sker på respektive flygplats senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Tokyo (Narita International Airport). Er färdledare, Jon Utterström, finns på plats på Narita i ankomsthallen och har en skylt med ”Världens Resor” på. Jons japanska mobilnummer   är +81 (0)80-4120-8559. När alla samlats åker ni med flygplatståget till stadsdelen Nippori/Yanaka som kommer att bli ert hem de närmaste dagarna.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första boendet i Tokyo. För denna grupp är det enligt nedan;

Annex Katsutaro Ryokan, 3-8-4 Yanaka, Taitō-ku, 110-0001 Tokyo

Telefon: +81 (0) 3-3828-2500

I år har vi två höstlovsgrupper till Tokyo med på samma flight. Er färdledare har förstås en deltagarlista och prickar av er när ni möter honom i ankomsthallen. Ni bor på två olika hotell under veckan och byter med varandra efter halva tiden.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget.

Kvarstår bara att önska trevlig resa!

Om det är något ni undrar över hör av er till mig, Elin Ishihara på elin@varldensresor.se

Elin Ishihara  

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                                           Publicerad 2018-08-23

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flygtider & deltagarlista samt en kontaktlista. Cirka tio dagar före avresa får ni e-tickets för flyget och en karta över Tokyo skickat med vanlig post.

Resan är idag fullbokad med 18 deltagare och färdledare för resan blir Jon Utterström.  


Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

Klicka på länkarna nedan för information om:
Praktiska tips

Resplan

Flygtider & deltagarlista

Kontaktlista

(önskar du något av ovanstående dokument i papper, meddela oss, så skickar vi ut)
  
Tatueringsförbud på badhuset i Odaiba
Som det står i resplanen besöker vi ett badhus på den konstgjorda ön Odaiba i Tokyobukten. Vänligen var uppmärksam på att det råder tatueringsförbud i badet. De som är tatuerade kan  därför inte gå in och bada, men däremot går det att vistas i de allmänna utrymmena samt ta fotbad. Har du en liten tatuering går den kanske att täcka med ett hudfärgat plåster och på så sätt ändå kunna vara med i badet. Det finns även många andra sevärdheter/shoppingställen på Odaiba för dem som inte kan/vill delta i detta program.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får från oss via mail) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Uppstår problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Har ni några frågor om resan är ni varmt välkomna att höra av er till mig, Elin Ishihara, på e-post elin@varldensresor.se  eller ringa 08-669 55 25.