IBM veteraner till Kuba

Avgång 2018-11-11
Hemkomst 2018-11-26

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                Publicerat 2018-11-01

Hej,

Nu börjar det närma sig avfärd till Kuba. Vi postar dina elektroniska flygbiljetter för den internationella flygresan tillsammans med turistkortet för inresa till Kuba och karta över Kuba.   

Flygbiljett
Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetten och turistkortet stämmer. Notera att du har fått elektroniska flygbiljetter. Checka in kan du göra on-line på Air France websida, incheckningen öppnar 30 timmar före avgång. Se länken:
https://www.airfrance.se/SE/en/local/core/engine/echeckin/IciFormAction.do

Vid utresa har vi gjort en sittning för att placera är tillsammans på flygen.

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast två timmar före avgång. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget! Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.
Färdledaren Kerstin Söderberg möter er på den internationella flygplatsen i Havanna, strax efter passkontrollen och bagageuthämtningen. Hon kommer att ha en skylt som det står Världens Resor på.

Turistkort
Turistkortet gäller för vistelse i Kuba under 30 dagar, det ersätter visum. Bevara kortet tillsammans med passet och övriga resehandlingar under resans gång. Turistkortet stämplas ut vid passkontroll på hemresan. Det går visserligen att förnya kortet om ni råkar förlora det, men med tanke på lokal byråkrati i Kuba är det slöseri med den dyrbara semestertiden.

 Några ord om boende i Kuba
Under denna resa bor vi på bra mellanklasshotell som motsvarar 3-4* kategori. Decennier av ekonomiska påfrestningar i kombination med socialistisk planekonomi har satt sina spår; möblering och faciliteter är ibland föråldrade och servicen långsam.  

I Trinidad bor ni i privata hem, s k casas particulares. Detta är utmärkt tillfälle att uppleva Kuba på ett mer insiktsfullt sätt och komma i kontakt med era värdar. Ni delar tvåbäddsrum och det finns alla bekvämligheter, men atmosfären är familjär – en typ av familjepensionat.  
 

Återstår att önska en trevlig resa!

Anna Mnatsakanova

Världens Resor


Deltagarinformation                              Publicerat 2018-09-05

 

Hej,

Det är drygt två månader kvar till resan till Kuba.  Öppna dokument nedan för att komma till resplan, flygtider, deltagarlistan, kontaktlistan och praktiska tips inför resan. Ni är idag 23 deltagare.

Informationsmöte den 10 september.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare för resan är Kerstin Söderberg.


Kerstin är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och djur och musik. 

Pass och visum/turistkort
Du behöver ett turistkort för inresa till Kuba. Det ordnar vi. Senast den 12 oktober ber vi dig att skicka en skannad kopia av ditt pass.

Ditt pass ska gälla i sex månader efter resans slut

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Ca en vecka före avresa skickar vi elektroniska flygbiljetter och turistkort med rekommenderat brev. Flygbiljetter för inrikesflyget får ni av färdledare på plats.

Med vänliga hälsningar,

Anna Mnatsakanova

Reseproducent

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*