Inlandsbanan

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en resa för att uppleva Norrlands vackra inland. Vi får en exklusiv upplevelse när vi med chartrat tåg endast för vår grupp, eller rälsbuss som är det korrekta namnet, färdas på den legendariska Inlandsbanan och den populära Vildmarksvägen under fyra dagar från Östersund via Stekenjokk, Vilhelmina, Sorsele, Kåbdalis, Jokkmokk och Kiruna till slutdestinationen Abisko. Järnvägen har en spännande historia och vi får ta del av färdledarens berättelser längs vägen. Vi stannar och gör avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid många minnesvärda platser. 

När vi reser med Inlandsbanan har vi 60 sittplatser till vårt förfogande och när vi reser med hyrda bussar har vi 50-57 sittplatser (max antal resenärer är 36). 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Östersund
 2. Dag 2 Vildmarksvägen till Saxnäs
 3. Dag 3 Sorsele
 4. Dag 4 Storforsen
 5. Dag 5 Jokkmokk till Kiruna
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Ankomst Stockholm
Datum:
Resans pris: 16 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 900 kr
Antal deltagare: 30-36

Allt detta ingår

 • Chartrad buss till Östersund och nattåg Abisko-Stockholm 
  1 natt plats i sovvagnskupé med tre bäddar. Se information längre ner.
 • Nattåg Abisko - Stockholm
 • Inlandsbanan från Vilhelmina till Kiruna, (chartrad rälsbuss i tre dagar endast för vår grupp med gott om utrymme ombord med 60 sittplatser)
 • Egen buss från Östersund till Vilhelmina via Vildmarksvägen. Buss Kåbdalis - Storforsen t.o.r. 
 • Inträden till Sommarhagen, Frösö Kyrka och Jamtli i Östersund. Inträde och guide i Fatmomakke. Inträde till Ajttemuséet i Jokkmokk.
 • Stadsrundtur i Kiruna och besök i Kirunagruvan. 
 • Inträde och guide på Ishotellet i Jukkasjärvi
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Saxnäs, Sorsele, Storforsen och Kiruna. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Samtliga frukostar, välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare 3 middagar i Saxnäs, Sorsele och Storforsen.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck

  På nattåget från Kiruna till Stockholm reser vi i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk för tillägg 600 kr per person. Klicka här för information om sovvagn.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se