Konst i Japan - skräddarsydd

Länder som besöks

Typ av resa

Setouchitriennalen är en konstfestival som äger rum var tredje år på tolv öar i Inlandshavet (Setouchi). Vi kommer att åka båt mellan fem av dessa öar och få möjlighet att se mängder av nyskapad konst i det fria samt i gamla övergivna hus på öarna. Öarna som ofta kallas för konstöarna har vunnit mycket uppmärksamhet på senare år. Två nätter bor vi på Tadao Andos museihotell och utforskar dessa öar med både enastående konst och arkitektur och allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. Resan tar oss också till Echigo-Tsumari, på landsbygden i Niigata i norra Japan. Världskända konstnärer som Maria Abramovic, Yayoi Kusama och Christian Boltanski finns representerade. Vi kommer att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light. De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Kanazawa. Resan börjar i Nagoya och avslutas i Kyoto. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Echigo Yuzawa
 2. Dag 3 Echigo-Tsumari
 3. Dag 4 Echigo-Tsumari, Kanazawa
 4. Dag 5 Kanazawa
 5. Dag 6 Takamatsu
 6. Dag 7 Ogijima, Megijima, Takamatsu
 7. Dag 8 Teshima, Naoshima
 8. Dag 9 Naoshima
 9. Dag 10 Inujima, Kyoto
 10. Dag 11 MIHO Museet, Kyoto
 11. Dag 12 Kyoto
 12. Dag 13 Hemresa
Datum:
Resans pris: 89 500 kr
Antal deltagare: 8

Allt detta ingår:
- Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 
- Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
- Frukost alla dagar samt ytterligare fyra måltider
- Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Ritsurinträdgården i Takamatsu, Festivalpass för Setouchitriennalen som inkluderar Teshima Museum, Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, Benesse Art Museum, Chichu och Honmura Art Project på Naoshima samt mängder av nyskapad konst på samtliga fem öar, Teceremoni i Gyokusen-en, Kenrokuträdgården, DT Suzukis Museum och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa, James Turrells House of Light, Maria Abramovics Dream House, Shedding House och fler konstverk i Echigo Tsumari och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo. 
- Del i dubbelrum på hotell 4-5* hotell, samt två nätter på Tadao Andos museihotell på Naoshima samt en natt i James Turells hus (få rum). 
- Bagagetransport vid ett par tillfällen
- Svensk färdledning
- Skriftlig information samt kartor över Japan, Tokyo och Kyoto

Vad ingår ej i resans pris: 
- Måltider som ej nämns ovan, dryck

*Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. Här har de endast tre rum så man får lov att bo flera i samma rum.  

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se