Konst i Japan - skräddarsydd

Avgång 2019-10-25
Hemkomst 2019-11-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                         Publicerat 2019-10-15

 

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Skickar era e-tickets, uppdaterad resplan, kontaktlista samt kartor med vanlig post idag. Ni är 8 deltagare på resan.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Nagoya. Färdledare Pele Siljedahl möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Nagoya och kommer att ha en skylt med ”Världens Resor” på. Peles japanska mobilnummer är +81 (0)80-4373-1300. 

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. Ni ser hotellets namn i den bifogade kontaktlistan.

Efter ankomst åker ni med buss till Nagoyas tågstation. Pele kommer att ordna tågbiljetter till er vid ankomst till tågstationen medan ni tar en fika och väntar. Ni fortsätter sedan med superexpresståget Shinkansen till Tokyo station där ni möter upp Denise och Stefan som ankommer med flyg till Tokyo Narita flygplats samma morgon kl 07:50. Därefter gemensamt tågbyte till Echigo Yuzawa. Totalt tar tågresan cirka 3,5 timmar. Lunch under färd.

Ändring av programmet
Det enda egentliga skälet att vi valde att flyga in till Nagoya var att det var bara dit det fanns flyg i Business class. Istället för att hitta på ett lite konstlat program för Nagoya tyckte vi att det var bättre att lägga lite transporttid redan ankomstdagen och nå ett hotell med heta källor i bergen. Ni äter en välkomstmiddag på hotellet och enda möjligheten att boka bord här var om vi bokade 17.30, så det har vi gjort.

Nästkommande dag (27/10) är vi då precis vid konstprojektet Echigo Tsumari, och eftersom ni då hinner se området redan på söndagen är konstverken öppna på ett helt annat sätt än om vi åkt på måndagen som ursprungligen tänkt. I övrigt är programmet som tidigare. Bifogat ser ni den nya resplanen.  

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Under resan färdas vi mestadels med tåg. Vid några tillfällen kommer vi också skicka bagaget framför oss och du blir då utan huvudbagaget en till två nätter. Vid dessa tillfällen är det toppen om du har en dagsryggsäck med dig eller en kabinväska. Vi kommer att skicka bagaget från Echigo Yuzawa till Kanazawa och Kanazawa till Naoshima.  

Kvarstår bara att önska er en trevlig resa!

Med vänlig hälsning,
Jörgen Fredriksson

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                                       Publicerat 2019-08-19

 

Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till Japanresan. Nedan hittar ni praktiska tips, kontaktlista, resplan samt flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Ni är åtta personer på denna skräddarsydda resa.  

Cirka tio dagar före avresa får ni avreseinformation via e-mejl och e-tickets för flyget och kartor via vanlig post.

Färdledare för resan blir Pele Siljedahl
Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett flera uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor. Han har under årens lopp lett många resor på temat konst i Japan.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm i god tid. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan ovan överensstämmer med ditt pass, samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snarast möjligt om något inte stämmer. Är det något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se 

Med vänliga hälsningar
Jörgen Fredriksson

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.