Konst i Korea

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Till Sydkoreas huvudstad Seoul har världsarkitekter bjudits in för att bygga museer av världsklass. LEEM Samsung, Modern Museum of Contemporary Art och Dondaemun Design Plaza är bara några exempel som vi besöker i Seoul. Vi ägnar två dagar till att delta i en av Asiens viktigaste konsthändelser, Biennalen i Gwangju. I Busan utforskar vi stadsdelar med nyvunnet självförtroende där konst och design är en självklar del av vardagen. Det traditionella Korea möter vi när vi bor en natt i en av landets mest välbevarade byar, Hahoe. Strax utanför Wonju ligger ett av Koreas mest spännande muséer, Museum SAN, spektakulärt beläget med milsvid utsikt bland bergstopparna. Följ med på en resa och ta del av nyskapade konst och spännande arkitektur i ett av världens just nu hetaste länder.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4-5 Gwangju
 4. Dag 6 Busan
 5. Dag 7 Busan
 6. Dag 8 Hahoe
 7. Dag 9 Wonju - Seoul
 8. Dag 10 Seoul
 9. Dag 11 Seoul
 10. Dag 12 Hemresa
Resans pris: 31 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 15-30

Allt detta ingår:

 • Internationellt flyg (Finn Air) och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg (ca 500 kr)
 • Svensk färdledare – Mikael Hellström
 • Koreansk lokalguide vid 5 tillfällen
 • Halvpension, frukost samt lunch eller middag
 • Alla transporter med hyrd buss och tunnelbana 
 • Del i dubbelrum på 3-4* hotell och 1 natt på ett historiskt (traditionellt) hotell i Hahoe 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; SkyArt Museum, Leeum Samsung Museum, Modern Museum of Contemporary Art Seoul, Gwangjubiennalen, Gamcheon, Busan Tower, Space U-fan vid Busan Museum of Art, Mask Museum Hahoe, Museum SAN och mycket mer
 • Skriftlig information inkl karta över Sydkorea

 

Vad ingår ej i resans pris?

 • Övriga måltider, dryck, egna utgifter
 • Inträde till SPA-land

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se