Nordkalotten

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en spännande resa till Nordkalotten, de norra delarna av Finland, Norge och Sverige. Vi flyger till Luleå och hem från Narvik. Däremellan åker vi buss förbi Polcirkeln i norra Finland, åker delar av Hurtigruten med båt i två dagar från Kirkenes till Tromsö, båt från Tromsö till Harstad och buss igen runt på Lofoten samt till Narvik. Hela resan går genom fantastiska naturområden med otaliga sjöar, dramatiska fjordar och branta kala berg. Vi åker på spännande båtutflykter till Trollfjorden från Svolvaer samt till en helig kultplats för samerna i Enare träsk. I Tankavaara ska vi vaska guld och i Ivalo äter vi middag hemma hos ortsborna. I Svolvaer bor vi några nätter i fiskestugor, rorbuer, på hotellet Ankers brygga. Härifrån åker vi till världens kanske vackraste fiskeby, Reine.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Luleå - Tornio
 2. Dag 2 Ivalo
 3. Dag 3 Ivalo
 4. Dag 4 Hurtigruten, Kirkenes - Berlevåg
 5. Dag 5 Hurtigruten till Tromsö
 6. Dag 6 Tromsö
 7. Dag 7 Svolvaer Lofoten
 8. Dag 8 Lofoten
 9. Dag 9 Lofoten - Narvik
 10. Dag 10 Narvik - Stockholm
Datum:
Resans pris: 29 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Pris 24-30 personer: 31 600 kr
Pris 31-36 personer: 29 900 kr
Antal deltagare: 24-36

       Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm till Luleå samt Narvik till Stockholm. Andra alternativ ordnas individuellt. 
 • En natt som del i tvåbäddshytt på Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell av god standard i Tornio, Ivalo, två nätter i Tromsö, två nätter på Ankers Brygge i Svolvaer samt en natt på hotell i Narvik. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Hyrda bussar från Luleå till Tornio, tre dagar från Tornio till Kirkenes, från Harstad till Svolvaer, en dag runt på Lofoten samt från Svolvaer till Narvik.
 • Båt på Enare träsk i Ivalo, båt från Tromsö till Harstad samt båtutflykt till Trollfjorden 
 • Frukost alla dagar, lunch i Gammelstad, lunch hos guldvaskarna i Tankavaara, middag hemma hos familjer i Ivalo, helpension på Hurtigruten (två lunch och två middagar), två ytterligare luncher samt avskedsmiddag i Narvik 
 • Guidad visning av världsarvet Gammelstad, guldvaskning i Tankavaara, besök på samemuseet och sameriksdagen i Inari, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, heldagsutflykt med lokala guider på Lofoten med stopp i Kabelvåg, Eggum och Reine, stadspromenad med besök på fiskmarknaden i Narvik
 • En färdledare från Världens Resor

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se