På spåret i Kina och Tibet

Länder som besöks

På kort tid har Kina byggt världens sannolikt mest imponerande tågsystem med över 2000 mil med snabbtåg. Idag går det att åka snabbtåg till alla Kinas olika hörn. Vi kommer under våra två veckor i landet åka världens snabbaste tåg mellan Beijing och Shanghai med toppar på 400 kilometer i timmen. Vi kommer att åka några minuter med världens snabbaste maglevtåg (437 kilometer i timmen) till Shanghais flygplats och besöka världens största tågstation i Beijing.

Vi gör besök vid Kinesiska muren, Förbjudna staden och blickar ut över Shanghai mångfald av skyskrapor. Snabbtåget tar oss från Shanghai till Sichuan där vi bekantar oss med pandorna i Chengdu samt världens största buddha i Leshan. Här åker vi Kinas enda kvarvarande ångtåg. Resan avslutas med en riktigt höjdare. Från Chengdu sätter vi oss på tåget för att åka världens högst belägna järnväg till Lhasa med högsta punkt på 5072 meter över havet. Som ciceron på resan har vi Världens Lokförare, Lars Arvidsson - Till Lhasa med Larsa.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Beijing
 2. Dag 2 Beijing
 3. Dag 3 Beijing
 4. Dag 4 Beijing
 5. Dag 5 Beijing - Shanghai
 6. Dag 6 Shanghai
 7. Dag 7 Shanghai - Chengdu
 8. Dag 8 Chengdu
 9. Dag 9 Chengdu - Leshan
 10. Dag 10-11 Leshan - Lhasa
 11. Dag 12 Lhasa
 12. Dag 13 Lhasa
 13. Dag 14 Lhasa
 14. Dag 15 Lhasa - Beijing
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Internationellt flyg och flygskatt
 • Visum Kina
 • Inresetillstånd Tibet
 • Alla transfers och transporter inom landet med flyg, tåg, buss, och t-bana
 • Del i dubbelrum på bra hotell
 • Välkomst och avskedsmiddag
 • Frukost alla dagar
 • Inträden till sevärdheter och muséer beskrivna i programmet; Förbjudna staden, Kinesiska muren, Himlens helgedom och Tågmuseet i Beijing, Jinmaotornet i Shanghai, Forskningsinstitutet för pandor i Chengdu, Jättebuddhan i Leshan, Potala palats, Jokhang och Seraklostret i Lhasa  m fl
 • Svensk färdledare

Vad ingår inte i resans pris?

 • Mat (utom ovan nämnt)
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se