Patagonien - Argentina och Chile

En privat resa framtagen för slutet sällskap med 12 deltagare och en svensk färdledare till Argentina och Chile. 

Patagonien lämnar ingen orörd. Delad mellan två länder, kargt men ändå fullt av liv. Glaciärer mot vulkaner, is och eld. Följ med på denna storslagna resa genom ett av världens mest skiftande platser. Vi börjar med att ta pulsen på storstaden Buenos Aires. Denna moderna metropol även kallad "lilla Paris" då gator kantas av mysiga caféer. Vi fortsätter vår resa söder ut ner till staden El Calafate. Här tar naturen vid med sjöar och ett rikt djurliv. Men störst av dem alla är ändå magnifika glaciären Perito Moreno. Har vi tur kan vi få se condorer sväva på hög höjd. 

Bästa sättet att uppleva naturen är ändå att befinna sig mitt i den, till fots. Vandringen i en av världens vackraste nationalparker Torres del Paine är svårslagen. Dramatiska berg, djupa dalar och de turkosfärgade sjöarna (varav en är Nordenskiöldsjön) är anledningen till att UNESCO deklarerade parken som biosfärisk världsarv redan 1978. Resan avslutas med att vi besöker Chiles vulkan- och sjödistrikt. Vi tar oss upp på konformade vulkanen Osorno och blickar ut över den vida Atlanten. Det är få förunnat att komma hit. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Till Buenos Aires
 2. Dag 2 Buenos Aires
 3. Dag 3 Buenos Aires
 4. Dag 4 El Calafate
 5. Dag 5 El Calafate - Perito Moreno
 6. Dag 6 Torres del Paine
 7. Dag 7 Torres del Paine
 8. Dag 8 Torres del Paine
 9. Dag 9 Puerto Natales
 10. Dag 10 Punta Arenas
 11. Dag 11 Vulkan- och sjödistriktet
 12. Dag 12 Vulkan- och sjödistriktet
 13. Dag 13 Santiago
 14. Dag 14 Hemresa
 15. Dag 15 Stockholm
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 300 kr
Antal deltagare: 12-14

Allt detta ingår:

 • Karta och skriftlig information om er resa.
 • Internationellt flyg och flygskatt från Stockholm (andra anslutningsorter till extra kostnad).
 • Alla transporter i Argentina och Chile.
 • Alla aktiviteter som ingår i reseprogrammet förutom en valbar båtresa i Torres del Paine som betalas på plats (se nedan).
 • Inträde till nationalparken Glaciares (Perito Moreno).
 • Inträde till nationalparken Torres del Paine.
 • Frukost alla dagar och tre måltider.
 • Del i tvåbäddsrum på hotell. Meddela om ni vill ha 1 eller 2 sängar. Enkelrumstillägg kan ordnas mot extra kostnad (om någon reser ensam).
 • Svensktalande färdledare.

Vad ingår inte i resans pris?

 • De måltider som inte ingår (se ovan).
 • Eventuella egna aktiviteter.
 • Dricks

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Henrik Lindskoug

  Henrik har bott i Argentina sedan 2004 och gjort många resor i stora delar av Sydamerika. Han är arkeolog och museivetare och har jobbat i olika svenska och argentinska projekt sedan 2001 i de argentinska Anderna. Han har doktorerat i antropologi vid nationella universitetet i Córdoba 2013 där han även undervisar i arkeologi och natur.

   

   

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se