Patagonien - Argentina och Chile

Avgång 2019-01-26
Hemkomst 2019-02-09

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                       Publicerat 2019-01-16

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Sydamerika.

Med vanlig post skickas era internationella flygbiljetter, flygbiljetter inom Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och karta. 

Vi saknar en del uppgifter från några av er (försäkringsbolag och nummer samt anhörig med kontaktuppgifter). Vi skickar en separat påminnelse till er med mejl.  

Individuell incheckning och mötesplats

Ni flyger med KLM till Buenos Aires och på hemresan från Santiago med samma flygbolag. 

Ni är nu 10 deltagare från Arlanda. Ni får bagagetaggar med post, bra att sätta på väskorna så känns de lätt igen. Er färdledare Henrik Lindskoug möter er i Buenos Aires efter pass- och tull. Han har en skylt där det står Världens Resor.

Pappret som vi skickar med post till er som har rubriken ”Your trip” är er e-biljett för flygresan. Ni tar med det till flygplatsen. Högst upp står bokningsnumret bredvid rubriken Booking ref. E-biljettnummer står på baksidan. Individuell incheckning på flygplatsen sker på Arlanda (eller lämna väskorna om ni förincheckat på webben). Tänk på att vara ute i god tid och vara på flygplatsen 2 timmar före avresa är rekommenderat. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”; beträffande stavningar av era namn och efternamn.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan ni pröva med något av följande sätt:

Alternativ 1: Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och gå in på Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten som ni erhåller med post (å blir ex. aa på flygspråk, ä blir ae och ö blir oe). Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. De flesta sittplatser är gratis men några kostar lite extra såsom Economy comfort.

Alternativ 2: Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa och fram till 2 timmar före avresa. Kopiera in följande länk i er webbläsare: https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnummer på flygbiljetten ni får av oss och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). De flesta sittplatser är gratis men några kostar lite extra såsom Economy comfort.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos KLM. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för KLM var ni ska bo under vistelsen i Buenos Aires. 

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla oss i så fall.

Övrigt!
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är någonting ni inte är nöjda med meddela vår färdledare under resans gång så att problemet kan lösas.

Jag är föräldraledig nu men om ni har frågor kan ni mejla till min vikarie Claes Göransson, claes@varldensresor.se Se även er kontaktlista längre ned (och som även postas) där det finns andra kontaktuppgifter såsom nödtelefonnummer. 

Det kvarstår bara för oss att önska er en fantastisk upplevelse i Sydamerika.

Pelle Ståldal, reseproducent.


Deltagarinformation                         Publicerat 2018-11-26

 

Hej!

Det är nu två månader kvar till avresa till Sydamerika. Ni är 12 resenärer och en färdledare. 

Nedan finner du länkar till resplan, kontaktlista, praktiska tips med litteraturlista samt deltagarlista med flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljett med e-biljettnummer, karta samt bagagetaggar och lite allmän information om incheckning och dylikt.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast och övriga uppgifter som vi behöver. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla för- och efternamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mejladress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare i Argentina är Henrik Lindskoug

 
Henrik har bott i Argentina sedan 2004 och gjort många resor i stora delar av Sydamerika. Han är arkeolog och museivetare och har jobbat i olika svenska och argentinska projekt sedan 2001 i de argentinska Anderna. Han har doktorerat i antropologi vid nationella universitetet i Córdoba 2013 där han även undervisar i arkeologi och natur.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Vänligen kontakta mig om du glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till färdledaren om det behövs). Om du har frågor eller kommentarer är det som sagt att bara att höra av dig till mig. Om det är några av er som reser som par som vill ha ett twinrum (rum med två sängar) så kan vi försöka ordna.

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika                   

Mejladress: pelle@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525