Altiplano

Avgång 2018-11-01
Hemkomst 2018-11-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2018-10-19                                       

Hej!

Nu är det bara 14 dagar kvar till er avresa. Med vanlig post kommer ni att få era flygbiljetter, både de internationella och de inom Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Er färdledare Mats Bertoft kommer att flyga från Stockholm och han möter upp Stockholmsresenärerna vid gaten och er andra vid gaten i Amsterdam. Han har en skylt med Världens Resor. 

Flygbiljetter
Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Vi flyger med KLM och de har speciella regler för att förboka sittplatser. Det finns 2 alternativ, ett som kostar och ett som är gratis.

  1. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis
  2. Online, går att boka när som helst, för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa. Detta går att göra när ni har era flygbiljetter som postas till er.

Om ni flyger economy comfort eller business class är förbokning av sittplatser gratis och vi har ordnat detta åt er.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd följande bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten som postas till er.

Därefter skriv in första flightnumret som är enligt nedan från era olika avreseorter

Stockholm är: 1116

Köpenhamn är: 1132

Göteborg är: 1162

På flygen inom Sydamerika har vi förbokat era sittplatser så att ni som är bokade ihop eller angett att ni reser ihop sitter tillsammans.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor/skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Buenos Aires eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Buenos Aires.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en riktigt fin resa till Sydamerika och Altiplano!

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                          Publicerat 2018-09-05

Hola,

Nu börjar det närma sig avresa för resan Altiplano. Ni är totalt 12 deltagare samt färdledare Mats Bertoft. Nedan finner ni länkar till er uppdaterade resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Vi behöver få in kopia på ert pass senast 24 september då uppgifter behövs för flygbiljetterna inom Sydamerika samt att vissa hotell behöver dem. Posta till Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm eller maila fotokopia till info@varldensresor.se

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare på resan är Mats Bertoft


Mats har bott många år i Bolivia och arbetat som volontär för Svalorna och UBV. Mats hyser ett stort intresse för den Andinska indiankulturen och har stora kunskaper i synnerhet om Aymaraindianernas kultur. Musik och dans är övriga intressen, den som följer med Mats på resa kan vänta sig spännande möten och inblick i lokala kulturevenemang. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass med alla namn i korrekt ordning.
  • Kontrollera att önskad avreseort stämmer.
  • Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Glöm ej att återkoppla med kopia på passet innan 24 september


Med vänliga hälsningar

Pernilla Aguilar

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525