Altiplano

Avgång 2019-10-24
Hemkomst 2019-11-14

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                 Publicerat 2019-10-15

                                         

Hej!

Nu är det inte långt kvar till er avresa. Per post kommer ni att få era flygbiljetter både internationella och de ni behöver i Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Er färdledare Mats Bertoft kommer att flyga från Stockholm och han möter upp Stockholmsresenärerna vid gaten och er andra vid gaten i Amsterdam. Han har en skylt med Världens Resor. 

Mats mobilnummer är: +46707594612

Flygbiljetter
Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är dessvärre ett av flera flygbolag som inte tillåter gratis förbokning av sittplatser förrän 8 dagar innan avresa. Vår flygansvarige kommer att förboka sittplatser så att ni som reser ihop även sitter ihop (i mån av plats, kan ej garanteras). Ni kommer att se era sittplatser när ni checkar in online och kan då själva ändra dessa om ni önskar.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL 1116

Göteborg är: KL 1160

På flygen inom Sydamerika går det inte att förboka sittplatser utan detta gör man på flygplatsen vid incheckning.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor/skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Övrigt!
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Buenos Aires eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Buenos Aires.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid)

Kvarstår bara för mig att önska er en riktigt fin resa till Sydamerika och Altiplano!

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-08-19

 

Hola!

Nu börjar det närma sig avresa för resan Altiplano. Idag är ni totalt 11 deltagare samt färdledare Mats Bertoft.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare för resan blir Mats Bertoft


Mats har bott många år i Bolivia och arbetat som volontär för Svalorna och UBV. Mats hyser ett stort intresse för den Andinska indiankulturen och har stora kunskaper i synnerhet om Aymaraindianernas kultur. Musik och dans är övriga intressen, den som följer med Mats på resa kan vänta sig spännande möten och inblick i lokala kulturevenemang. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Passuppgifter
Senast 7 september behöver jag ha in allas passuppgifter. Dessa behöver jag snarast för att kunna boka flyg och hotell. Jag ber er därför att uppdatera er information under ”Mina Sidor” med passnummer, utfärdat datum, giltigt till samt nationalitet. I deltagarlistan nedan, kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass med alla namn i korrekt ordning. Felaktigheter kan innebära kostnader. Kontrollera även att önskad avreseort stämmer. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Har ni några frågor kontakta gärna mig på tel: 08-669 55 25 eller epost: pernilla@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios