Anderna - En drömresa till Sydamerika

Avgång 2018-11-03
Hemkomst 2018-11-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                           Publicerat 2018-10-23

Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Anderna – en drömresa till Sydamerika.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och de inom Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Ni flyger med KLM till Lima via Amsterdam. Ni har olika avreseorter så om ni har era bagagetaggar på väskan kan ni se vilka som ingår i er grupp vid gaten i Amsterdam som är er gemensamma hub. Er färdledare Maria Blanco Berglund möter er vid ankomsthallen i Lima. Hon har en skylt med Världens Resor.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

  1. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis
  2. Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Era biljettnummer finner ni på biljetterna som kommer per post.
Om ni flyger economy comfort eller business class är förbokning av sittplatser gratis när som helst innan avresa. Vi har förbokat dessa.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss.

Skriv därefter in första flightnumret som från

Stockholm är: 1104

Köpenhamn är: 1126

Göteborg är: 1152

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Vad gäller Sydamerika flygsträckor Lima – Cusco/La Paz - Santiago har jag förbokat sittplatser så att ni som reser ihop sitter ihop. På sträckan Mendoza – Buenos Aires går det ej att förboka sittplatser.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Anderna.

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


 

Deltagarinformation                           Publicerat 2018-09-05


Hola,

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Ni är 25 deltagare samt färdledare Maria Blanco Berglund.

Sedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Kopia på ditt pass
Vi behöver så snart som möjligt en kopia/bild på ditt pass för att kunna ställa ut flygbiljetter mm i Sydamerika. Scanna eller ta en bild med ex. mobilkamera på uppslaget där foto och alla uppgifter står. Maila denna till pernilla@varldensresor.se . Tar du en papperskopia skickar du den till Världens Resor, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm. Senast 26 september.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledaren på resan är Maria Blanco Berglund


Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Återkom med passkopia senast 26 september
  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pernilla Aguilar

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525