Anderna - En drömresa till Sydamerika

Avgång 2019-11-03
Hemkomst 2019-11-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                          Publicerat 2019-10-23

Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Anderna – en drömresa till Sydamerika.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och de inom Sydamerika, resplan, kontaktlista och en karta.

Ni flyger med KLM till Lima via Amsterdam. Er färdledare Thomas Svaren möter upp er i ankomsthallen i Lima då han kommer dit innan er. Han har en skylt med Världens Resor.

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är dessvärre ett av flera flygbolag som inte tillåter gratis förbokning av sittplatser förrän 8 dagar innan avresa. Om ni inte redan bett oss förboka sittplatser mot betalning eller flyger economy comfort/economy premium eller business class, kommer vår flygansvarige att förboka sittplatser så att ni som reser ihop även sitter ihop (i mån av plats, kan ej garanteras). Ni kommer att se era sittplatser när ni checkar in online (tidigast 30 timmar innan avresa) och har först då själva tillgång till att ändra era sittplatser gratis om ni önskar.

Förbokade sittplatser på flygen inom Sydamerika är redan gjorda så att ni som reser ihop sitter ihop. 

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL1104

Göteborg är: KL1152
Köpenhamn är: KL1124

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt
Vi har dessvärre haft 2 avbokningar vilket gör att ni nu är 22 deltagare och färdledaren. Deltagarlistan längre ner på denna sida är uppdaterad.

LATAM har ställt in flyget från Mendoza till Buenos Aires så ni är ombokade till Norwegian (japp – de flyger inrikes i Argentina). Jag har uppdaterat flygtiderna samt deltagarlistan.

Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Anderna.

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com​ hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-09-03

Hola,

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Ni är 24 deltagare samt färdledare Tomas Svarén.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Om det inte stämmer är det viktigt att ni hör av er. Felaktiga uppgifter kan innebära extra kostnader. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledaren på resan är Tomas Svarén

Thomas arbetar som pedagog och folkbildare med fokus på internationella frågor och barn/ungas rättigheter. Han kombinerar arbete som pedagog med utbytes- och utvecklingsprojekt i samarbete med organisationer i Latinamerika, framför allt i Bolivia. Han har arbetat som volontär i Bolivia under två år för organisationen UBV.

Passuppgifter
Vi behöver få in era passuppgifter snarast då flygbolag och hotellen behöver dem. Jag ber er därför att uppdatera er information under ”Mina Sidor” med passnummer, utfärdat datum, giltigt till samt nationalitet. Om ni redan nu även har försäkringsuppgifter samt kontaktperson ber jag er att uppdatera er reservation med detta också.

Senast 23 september behöver passuppgifterna vara inlagda på Mina Sidor. Även ni som rest med oss tidigare behöver fylla i dessa uppgifter för varje bokad resa.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                    

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525