Anderna - kust till kust

Länder som besöks

19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Mitt bland molnen i Anderna ligger inkarikets forna huvudstad Cusco. Härifrån utgår vi för att ta oss till Sydamerikas främsta sevärdhet, Machu Picchu, på gränsen mellan Anderna och regnskogen. Den lummiga och vackra grönskan som täcker bergen är med och skapar mysteriet kring ruinstaden. Det är en plats som måste ha valts med omsorg för det kan inte ha varit lätt att bygga hus, tempel och odlingsterrasser längs bergens väggar. 

Med tåg över Altiplanoplatån kommer vi fram till mytomspunna Titicacasjön. Resan går vidare till Chile där vi besöker Santiago och den vackra hamnstaden Valparaiso. På Andernas sluttningar i Argentina besöker vi fina vingårdar. Resan avslutas i ett sommarvarmt Buenos Aires vid Atlantkusten.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Lima, Peru
 2. Dag 2 Cusco/Heliga dalen
 3. Dag 3 Heliga dalen
 4. Dag 4 Aguas Caliente
 5. Dag 5 Machu Picchu
 6. Dag 6 Cusco
 7. Dag 7 Cusco
 8. Dag 8 Titicacasjön
 9. Dag 9 Titicacasjön/Lima
 10. Dag 10 Lima
 11. Dag 11 Santiago de Chile, Chile
 12. Dag 12 Valparaiso
 13. Dag 13 Santiago
 14. Dag 14 Mendoza, Argentina
 15. Dag 15 Mendoza/Buenos Aires
 16. Dag 16 Buenos Aires
 17. Dag 17 Buenos Aires
 18. Dag 18 - 19 Buenos Aires - hemresa
Datum:
Resans pris: 59 900 kr
Enkelrumstillägg: 9 200 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Köpenhamn inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Stockholm eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • 4 flygbiljetter inom Sydamerika.
 • Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfer.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
 • Del i dubbelrum. Vi bor på bra hotell, vanligtvis 4*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Halvpension - frukost, samt totalt 16 måltider (lunch och -eller middagar). 
 • Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Museo Larco, Museo de Pisco, Ollantaytamboruinen, Chinchero, Maras och Moray, Machu Picchu, Isla Negra (Pablo Nerudas hus), vingårdsbesök, Tigre i Buenos Aires.  
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Övriga måltider, dryck

Resan arrangeras i samarbete med Sydsvenska dagbladet. För medverkan i resan krävs prenumeration (finns från en månad prova på, digital eller papper). 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kerstin Söderberg

  Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och musik. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
19 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se