Centralamerika med Lars Palmgren

Avgång 2020-02-18
Hemkomst 2020-03-08

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                              2020-02-06

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Mellanamerika och jag hoppas ni är taggade! Vi är en härlig grupp på 13 personer.  Per post har vi idag skickat ut e-tickets till flygen, resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta. Flyginformation inrikes i Mexico och i Guatemala får ni av färdledare Lars på plats.

Klicka på länken nedan för uppdaterad deltagarlista:

Deltagare och flygtider

Flyg och incheckning
Ni kan checka in online hos Air France, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://wwws.airfrance.se/check-in Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in och bestämma sittplats på flygplatsen. Önskar ni bestämma sittplats tidigare än 30 timmar före avgång kostar det extra. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka 90 minuter är rekommenderat.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Mötesplats
Er färdledare Lars Palmgren möter er i ankomsthallen på Mexico Citys flygplats efter att ni hämtat ut bagaget och gått igenom tullfiltret. Lars kommer att ha en skylt där det står ”Världens Resor”. Hans mobilnummer är + (56) 984067244 om ni behöver nå honom vid ankomst eller under resans gång.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Mexico City. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Mexico City såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos Air France. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till Air France att ni bor på Hotel Casa Blanca Adress: Lafragua 7, Tabacalera, Cuauhtémoc, 06030 Ciudad de México, CDMX, Mexiko Telefon: +52 55 5096 4500.

Ändrad ordning på programmet i Nicaragua
Då det kommer att hållas ett event runt vulkanen Masaya när vi ska vara där är det möjligt att vi behöver ändra ordningen på aktiviteterna i Grenada. När ni träffar Lars i Mexico kommer han veta mer exakt vilka dagar vi gör vad.  

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig. Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni meddelar det till Lars så kan han hjälpa till.

Jag önskar er en fantastisk upplevelse i Mellanamerika!

Claes Göransson, reseproducent

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

 


Deltagarinformation                             Publicerat 2019-12-18


Hola allihopa!
Nu är det cirka två månader kvar till er spännande och lärorika resa genom Centralamerika. I länkarna nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista till hotellen, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Er färdledare


Ni är grupp på 13 personer och er färdledare är den erfarne Lars Palmgren. Lars var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Inget ESTA VISA krävs
Eftersom det var många som önskade individuella biljetter behövde vi ut individuella biljetter för alla. Det medförde ändrade flygtider och flygbolag för de som reser enligt programmet. Vi flyger nu med AirFrance genom Paris istället för USA. Detta medför att vi inte behöver söka inresetillståndet ESTA som tidigare nämnts.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Avreseinformation
Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

 Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika, 08-669 5525, mejl: claes@varldensresor.se