Centralamerika

Avgång 2019-03-06
Hemkomst 2019-03-26

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                               Publicerat 2019-02-22


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Centralamerika och jag hoppas ni är taggade!

Ni är 14 deltagare samt färdledare Stefan. Med posten kommer ni att få era e-tickets på de internationella flygen, uppdaterad resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta. Biljetterna inrikes inom Panama och Guatemala kommer ni få av våra lokala leverantörer på plats.

Flyg och mötesplats

Ni flyger med KLM till Panama City via Amsterdam och med Delta Air från Belize till Atlanta och KLM från Atlanta till Arlanda/Köpenhamn/Göteborg via Amsterdam. Ni är 9 som flyger från Arlanda, 2 från Göteborg och 3 från Köpenhamn. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Stefan Strömberg möter er på flygplatsen i Panama direkt efter när ni har hämtat ert bagage och gått igenom tullfiltret. Han håller upp en skylt där det står Världens Resor. I fall det skulle vara några oklarheter när ni har kommit fram så är Stefans mobilnummer +46736817269

Individuell incheckning

Ni kan checka in online hos KLM, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat. I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser är gratis men några kostar extra.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Panama City. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Panama City såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Hotel TRYP by Wyndham Panamá Adress: El Cangrejo Bellavi Panama PA-8, Panama. Telefon: +507 265-0505.

Ändringar i resplan

Ni har tidigare fått information om att det skett en liten ändring på ordningen vad gäller programmet i Costa Rica. I Costa Rica börjar vi Cahuita som planerat sedan åker vi till La Fortuna, Saripiquí, Tortoguero och avslutningsvis San José (tidigare Cahuita -Tortoguero – Saripiquí - La Fortuna -San José).  Vi har en övernattning i Sarapiquí istället för en extra natt i Cahuita. På hemsidan har vi inte ändrat i resplanen då vi har fler resor på gång. Men i posten får ni en uppdaterad resplan. Om ni vill kan ni också se den här  https://www.varldensresor.se/media/18622/resplan-2019.pdf

Inresetillstånd ESTA

Eftersom vi flyger via USA så måste alla ha ansökt om elektroniskt inresetillstånd. Har ni inte gjort det än så gör det omedelbart. Hur ni går tillväga finns i praktiska tips.

Övrigt!
Flygbiljetter inom Panama och Guatemala får ni på plats i landet via våra samarbetspartners på plats. Tänk på att det bara är 14 kg incheckat bagage inom Panama och 4 kg handbagage. Övervikt kostar 3 USD per kilo.Vi har skrivit att det får vara max 20 kilo bagage i praktiska tips så vi får stå för extra bagagekostnader upp till 20 kilo om någon behöver fler kilon än de 14 kg som ingår.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över, claes@varldensresor.se

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Centralamerika

Claes Göransson , reseproducent

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här på;  http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                                        Publicerat 2019-01-07

Hej!

Ni är nu 14 resenärer och en färdledare som ska iväg på resan Centralamerika.

Nedan finner du länkar till dokument om: resplan, praktiska tips, litteraturlista samt deltagarlista med flygtider med önskad avreseort. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl a vaccinationer, ESTA för resa via USA.  Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer.

Klicka på rubrikerna nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Praktiska tips

Litteraturlista

Resplan (uppdaterad 18 feb)

Kontaktlista

Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Färdledaren på resan är Stefan Strömberg. Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Han brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

Ungefär 10 dagar före avresa postar vi era flygbiljetter, kontaktlista med hotellnamn, bagagetaggar och karta. Kontaktlistan kommer även läggas upp på denna webbsida om några veckor.

Om ni har några frågor är det bara att höra av er till mig.

Med vänliga hälsningar

Claes Göransson

Reseproducent Latinamerika                    

Mejladress: claes@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525