Centralamerika

Avgång 2020-03-07
Hemkomst 2020-03-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                 Publicerat 2020-02-26

 

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Centralamerika och jag hoppas ni är taggade! Vi är en härlig grupp på 13 personer tillsammans med färdledare Stefan Strömberg.  Per post har vi idag skickat ut e-tickets till de internationella flygen, en uppdaterad resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta. Flyginformation inrikes i Panama och i Guatemala får ni av färdledare Stefan på plats.

Öppna dokumentet nedan för den uppdaterade resplanen:
Uppdaterad resplan

Mötesplats
Ni flyger med KLM till Panama City via Amsterdam och med Delta Air från Belize till Atlanta och KLM från Atlanta till Arlanda/Köpenhamn/Göteborg via Amsterdam. Ni är 7 som flyger från Arlanda, 4 från Landvetter och 2 från Köpenhamn. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Stefan Strömberg möter er i ankomsthallen i Panama direkt efter när ni har hämtat ert bagage och gått igenom tullfiltret. Han håller upp en skylt där det står Världens Resor. I fall det skulle vara några oklarheter när ni har kommit fram så är Stefans mobilnummer +46736817269.

Flyg och incheckning
Ni kan checka in online hos KLM, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

 Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat. I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm

Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser är gratis men några kostar extra.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Panama City. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Panama City såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Hotel TRYP by Wyndham Panamá Adress: El Cangrejo Bellavi Panama PA-8, Panama. Telefon: +507 265-0505.


Uppdatering om resplan
Vi kommer att göra besöket i Sarapiqui med bladskärarmyror dag 7 istället för dag 9. Detta ställe ligger nära Pirella och passar bättre in i resrutten. Dag 9 får vi istället sovmorgon i Boca Tapada och därefter fortsätter vi till La Fortuna.  
I övrigt finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Inresetillstånd ESTA
Eftersom vi flyger hem via USA så måste alla ha ansökt om elektroniskt inresetillstånd. Har ni inte gjort det än så gör det omedelbart. Hur ni går tillväga finns i praktiska tips.

Övrigt!
Flygbiljetter inom Panama och Guatemala får ni på plats i landet via våra samarbetspartners på plats. Tänk på att det bara är 14 kg incheckat bagage inom Panama och 4 kg handbagage. Övervikt kostar 3 USD per kilo. Vi har skrivit att det får vara max 20 kilo bagage i praktiska tips så vi får stå för extra bagagekostnader upp till 20 kilo om någon behöver fler kilon än de 14 kg som ingår.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig. Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni meddelar det till Stefan så kan han hjälpa till.

Jag önskar er en fantastisk upplevelse i Centralamerika!

Claes Göransson, reseproducent

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation              Publicerad 2020-01-08


Hola allihopa!

Nu är det cirka två månader kvar till er spännande resa genom Centralamerika. I länkarna nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista till hotellen, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Er färdledare


Vi är grupp på 13 personer och er färdledare är Stefan Stömberg. Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett resor till Latinamerika i många år. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Han brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan, uppdaterad

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor! Telefon 08-669 55 25 eller e-post: claes@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika