Colombia med SvD

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Colombia är ett land lika stort som Spanien, Frankrike och Tyskland tillsammans och är ett otroligt varierande land. En häpnadsväckande och vacker natur, intressant kultur och fantastiskt gästfria och varma människor är några av sakerna som ni får uppleva. På denna resa tar vi er bl.a. till Sydamerikas största koncentration av religiösa och magalyptiska skulpturer, till pittoreska och välbevarade byar samt till koloniala och fantastiska vackra städer. Resan avrundas med härligt lugn och skön avkoppling på de kritvita stränderna i Karibien. 

Från San Agustin i söder till Santa Marta i norr täcker denna rundresa det mesta av Colombias sevärdheter. Lägg därtill att vi har lyckats pricka in Karnevalen i Baranquilla så har du fått den perfekta resplanen för att lära känna detta stora land. Halvpension ingår.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Bogotá
 2. Dag 2 bild på saltgruvan eller Carne de Res ELLER GULD Bogotá
 3. Dag 3 Bogotá och San Agustin
 4. Dag 4 San Agustin
 5. Dag 5 Popayan
 6. Dag 6 Silvia och Cali
 7. Dag 7 Kafferegionen
 8. Dag 8 Kafferegionen
 9. Dag 9 Kafferegionen
 10. Dag 10 Santa Marta
 11. Dag 11 Santa Marta
 12. Dag 12 bild på Karneval Baranquilla och Cartagena
 13. Dag 13 Cartagena
 14. Dag 14-15 Islas de Rosario / Barú
 15. Dag 16-17 Islas de Rosario och hemresa
Resans pris: 41 900 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • Svensk färdledning.
 • Alla transporter (förutom vid egna utflykter), inklusive båt till hotell och inrikesflyg 2 resor
 • Del i dubbelrum på hotell (4 eller 5*) Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension med frukost varje dag och för det mesta lunch utspritt på hela resan. Vissa dagar blir det både lunch och middag och vissa dagar ingår ingen måltid i programmet (utöver frukosten)
 • Inträden till de sevärdheter och museer beskrivna i programmet såsom Guldmuseet i Bogotá, arkeologiska parken i San Agustin, premiumtour på kaffefinca San Alberto, inträde till karnevalen i Baranquilla, kakaotour, fortet San Felipe de Barajas i Cartagena, och naturområdet Valle de Cocora.  
 • Karta
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

 

 • Vad ingår inte i resans pris?
  Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Fredrik Lennartsson

  Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se