Colombia och Panama

Avgång 2018-11-10
Hemkomst 2018-11-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-10-31


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Colombia och Panama.

Vi skickar ut via post era internationella flygbiljetter till och från Latinamerika, flygbiljetter från Cartagena till Panama, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta. 

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger med KLM till Bogotá via Amsterdam och på hemresan från Panama City med samma bolag. 

Ni är 8 som flyger från Arlanda, 1 från Göteborg och paret Aronsson som ankommer med annat plan lite senare den 10:e november. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Fredrik Lennartsson möter er på plats på Bogotas flygplats El Dorado och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Pappret som har som rubrik ”Your trip” är er e-biljett för flygresan. Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni försöker att checka in online så att ni kan boka sittplatser och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra från 30 till 1 timmar innan avresa. Det görs via denna länk:

https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Ni använder då ert e-biljettnummer som finns på sida 2 på flygbiljetten under rubriken Ticket details. Skriv även in något av följande flightnummer:

Från Arlanda: KL 1104 eller KL 749 från Amsterdam

Från Göteborg: KL 1152 eller KL 749 från Amsterdam

Individuell incheckning på flygplatsen sker på Arlanda/Landvetter senast en och en halv timme före avgång. Tänk på att KLM flyger från terminal 2 från Arlanda. Flygtiderna för KLM ser ni på er e-biljett som skickas till er med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Det finns ett bokningsnummer som er grupp har gemensamt under rubriken Booking ref på sida ett men på sida två ser ni ert personliga e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”, beträffande stavningar av era namn och efternamn.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Bogotá. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Bogotá såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos KLM. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för KLM var ni ska bo under vistelsen i Bogotá. På kontaktlistan finns även mobilnummer till mig (Pelle Ståldal) och färdledare Fredrik Lennartsson. Fredrik och mitt mobilnummer är att betrakta som nödtelefonummer som ni kan ringa om något speciellt skulle hända såsom att ni missar flyget.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!

Vår samarbetspartner i Colombia har ändrat boende i Santa Marta så kontaktlistan nedan är uppdaterad. Ni kan kopiera denna länk och skicka till vänner om ni vill kunna bli nådda under resans gång: https://www.varldensresor.se/media/17435/flyg-och-deltagare.pdf 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är någonting ni inte är nöjda med meddela vår färdledare under resans gång så att problemet kan lösas.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Colombia och Panama.

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                   Publicerat 2018-09-12


Hej!

Nu börjar det närma sig avresa för resan Colombia och Panama. Ni är 11 deltagare samt färdledare Fredrik Lennartsson. Trots att vi inte verkar komma upp i minimumantal deltagare kommer vi inte höja priset eller ställa in resan.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips, kontaktlista, litteraturlista samt deltagarlista med flygtider. 
Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan såsom vaccinationsavsnittet i praktiska tips. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, kontaktlista, bagagetaggar och karta per post. Vi mejlar då även ut avreseinformation som ni får på denna länk.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Pass och visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Visum krävs inte för svenska medborgare till de länder vi besöker.

Färdledare på resan är Fredrik Lennartsson


Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Öppna dokumenten för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Litteraturlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika                 

Mejladress: pelle@varldensresor.se

Telefon: 08-669 55 25