Colombias tid är nu

Avgång 2018-12-01
Hemkomst 2018-12-17

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.

Avreseinformation                             Publicerad 2018-11-20


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Colombia.

Via post skickas era internationella flygbiljetter till och från Colombia, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och karta. Flygbiljetter inom Colombia får ni på plats av er färdledare.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger med KLM till Bogotá och på hemresan från Cartagena med samma flygbolag. 

Ni är 11 som flyger från Arlanda, 2 från Göteborg och en från Brasilien (ankommer dagen innan). Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Fredrik Lennartsson möter er i Bogotá och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Pappret som vi skickar med post till er som har rubriken ”Your trip” är er e-biljett för flygresan. Ni tar med det till flygplatsen. Högst upp står bokningsnumret bredvid rubriken Booking ref. E-biljettnummer står på baksidan. Individuell incheckning på flygplatsen sker på Arlanda/Landvetter (eller lämna väskorna om ni förincheckat). Tänk på att vara ute i god tid och vara på flygplatsen 1,5-2 timmar före avresa. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”; beträffande stavningar av era namn och efternamn.

Förbokade sittplatser på flyget

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan ni pröva med något av följande sätt:

Alternativ 1: Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och gå in på Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten som ni erhåller med post (å blir ex. aa på flygspråk, ä blir ae och ö blir oe). Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. De flesta sittplatser är gratis men några kostar lite extra såsom Economy comfort.

Alternativ 2: Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa och fram till 2 timmar före avresa. Kopiera in följande länk i er webbläsare: https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnummer på flygbiljetten ni får av oss och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). De flesta sittplatser är gratis men några kostar lite extra såsom Economy comfort.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Bogotá. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Bogotá såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos KLM. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för KLM var ni ska bo under vistelsen i Bogotá. På kontaktlistan finns även nödmobilnummer till mig eller färdledaren Fredrik Lennartsson som ni kan använda om någon av er skulle missa flyget. 

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är någonting ni inte är nöjda med meddela vår färdledare under resans gång så att problemet kan lösas.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Colombia.

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-10-01


Hej!

Det börjar närma sig avresan till Colombia. Ni är 12 deltagare samt färdledaren Fredrik Lennartsson. 

I länkarna nedan finner ni resplan, praktiska tips, litteraturtips, samt flygtider med deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Fredrik Lennartsson


Fredrik leder resor till Colombia och Panama. Han bor sedan i Bogotá sedan många år tillbaka och har bl.a. arbetat flera år med handikappades rättigheter. Fredrik har mer än tio års erfarenhet av landet och regionen. Han har en blandad bakgrund med arbete som byggnadsarbetare och en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. 

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista

Litteraturlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Tel växel: 08-669 55 25