Costa Rica och Panama

Avgång 2018-11-16
Hemkomst 2018-11-30

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-11-06


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Costa Rica och Panama.

Via post skickas era internationella flygbiljetter till och från Centralamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta. 

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger med Lufthansa till Panama City via Frankfurt och på hemresan från San José med samma flygbolag. 

Ni är 14 som flyger från Arlanda, 2 från Göteborg och Söderberg och Magnusson med annat bolag. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Therese Iversen anländer några dagar tidigare och möter er på plats på Panama Citys flygplats Tocumen och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Pappret som har som rubrik ”Your trip” är er e-biljett för flygresan och som ni tar med er till flygplatsen. Högst upp står bokningsnumret bredvid rubriken Booking ref. E-biljettnummer står på baksidan. Individuell incheckning på flygplatsen sker på Arlanda/Landvetter. Tänk på att vara ute i god tid och vara på flygplatsen 1,5-2 timmar före avresa. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”; beträffande stavningar av era namn och efternamn. Ni har blivit tilldelade stolsnummer så att ni som reser tillsammans också sitter bredvid varandra.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Panama City. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Panama såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos Lufthansa. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för Lufthansa var ni ska bo under vistelsen i Panama. På kontaktlistan finns även nödmobilnummer till mig som ni kan använda om någon av er skulle missa någon flight. 

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är någonting ni inte är nöjda med meddela vår färdledare under resans gång så att problemet kan lösas.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Costa Rica och Panama.

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-09-19


Hej!

Det börjar närma sig avresan till Costa Rica och Panama. Ni är 18 deltagare samt färdledaren Therese Iversen.

Nedan länkar finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista samt deltagarlista och flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Therese Iversen.


Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, dykinstruktör i Dominikanska Republiken är bara några av de arbeten hon haft. När hon inte är färdledare för resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

Allmänt
Vänligen mejla mig, Pelle Ståldal, om ni är par och önskar ha två eller en säng. Vänligen meddela mig gärna om ni vill snorkla dag 10. Det finns även en annan utflykt vi kan göra denna dag som färdledaren rekommenderar (och som jag själv tyvärr inte gjort): det är att promenera i en annan del av nationalparken Corcovado som heter San Pedrillo. Dag 9 kommer ni till en del av nationalparken som kallas La Sirena. Vi kan nämligen dela upp gruppen i två dag 10. Ibland är det inte så många som vill snorkla och det är därför jag frågar. Utrustning ingår hur som helst. Vänligen läs hela reseprogrammet, några mindre justeringar har gjorts. Återkom gärna till mig om ni har några frågor.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista

Litteraturlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Tel växel: 08-669 55 25