Familjeresa till Costa Rica

Avgång 2019-06-16
Hemkomst 2019-07-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                           Publicerat 2019-06-05


Hej!                                                                                                                                                                    

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Costa Rica. Ni är två familjer som ska med på denna resa tillsammans med mig Claes Göransson, som är er färdledare. Idag har jag skickat med vanlig post era flygbiljetter, resplan, karta, kontaktlista i pappersversion och bagagetaggar.

Mötesplats
Jag kommer åka några dagar tidigare till San José och kommer att möta upp er på San Joses flygplats efter att ni har fått ert bagage. Familjen Blumenthal (4 personer) flyger ifrån Stockholm och landar i Paris 0850. Familjen Malmqvist/Norin (5 personer) flyger ifrån Köpenhamn och landar i Paris 11.40. Flyget från Paris går kl 13.30 och om ni önskar kan ni mötas upp vid gaten. Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni kan känna igen era medresenärer. Annars träffas alla tillsammans med mig efter att ni har fått ert bagage i San José. Jag kommer att ha en skylt där det står Världens Resor. Skulle det bli problem är mitt telefonnummer +46763235876.  Efter det åker vi i samlad trupp med hyrd buss till vårt hotell som är beläget centralt i San José.

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda och Kastrup minst 1 ½ timme före avgång. På era biljetter står det vilken plats ni har. Bagaget checkas in hela vägen till San José. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i San José såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Hotel Balmoral Adress: Avenida Central Calles 7 y 9, San José, 10303, Costa Rica Tel: +506 22225022.  

Packning
Vi åker under regnperioden i Costa Rica och det kan komma en del regn. Inte heldagsregn som vi är vana vid i Sverige utan mer som någon timme varje dag. Ta därför med er en regnkappa och kläder efter väder. Ytterligare tips på packningen finner ni nedan i praktiska tips.

Uppdateringar om resan
Det finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Jag håller er uppdaterade under resans gång.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med mig, så kan jag säkert fixa det.

 

Vi önskar er en riktigt fin resa till Costa Rica! Jag ser fram emot att träffa er!

Claes Göransson – Er reseproducent och färdledare från Världens Resor

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                           Publicerat 2019-04-15

 


Hola allihopa!

Nu är det cirka två månader kvar till er härliga familjeresa till Costa Rica. I länkarna nedan finner ni en flyg- och deltagarlista, kontaktlista till hotell, uppdaterad resplan samt praktiska tips. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformationen och med post skickas flygbiljetter, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Ni är idag två familjer och totalt 9 deltagare på resan och vi kan bekräfta att den kommer bli av trots liten grupp. Jag, Claes Göransson, som är producent för resan ska också vara er färdledare. Jag kan spanska flytande, har studerat spanska på Lunds Universitet, arbetat i Mexico och rest över hela Latinamerika. Ett av länderna som jag förälskade mig i och där jag volontärarbetade i 2 månader var just Costa Rica. Jag har lett resor för barn och vuxna över hela världen och ser fram emot att ge er en fantastisk upplevelse!

Flyg
En familj har utresa från Köpenhamn och den andra från Arlanda. Alla kommer flyga med Air France Airlines och kommer mötas upp i Paris för gemensamt flyg till San José. Jag kommer åka några dagar innan gruppen och kommer därmed möta upp er i ankomsthallen i San José med en skylt där det står Världens Resor. 

Ändring av resplan
Det har inte skett några större förändringar i resplanen men vi har valt att stanna en extra natt i San José i början av resan istället för på slutet. Dag 2 kommer därför att bli lite lugnare så att alla hinner landa innan vi åker vidare. Vi får tid att träffas på morgonen och äta frukost i lugn ro, sedan gör vi en stadsvandring som blir kul för både barn och vuxna. Under denna dag kommer det även att finnas tid för att göra inköp som t.ex. myggspray och solkräm. Denna ändring innebär att vi återvänder till San José dag 15 istället för dag 14. Flyget går på kvällen dag 15.

Besök på skola
På förmiddagen dag 4 kommer vi att besöka en skola i Chilimate. Det kommer ske ett intressant möte där barnen utbyter kulturer och berättar hur skolan går till i sina hemländer. Programmet innehåller folkdansuppvisning, undervisning och en fotbollsmatch. Det hade varit trevligt om barnen förbereder någonting de kan visa upp om Sverige, men det är inget krav.

Slutbetalning och personuppgifter
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.
Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Resplan

Praktiska tips

Viktigt! Kontrollera noga att namnet i deltagarlistan överensstämmer med ert namn så som det står i passet. Samtliga förnamn och efternamn måste finnas med. Kontakta oss snarast om något inte stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi bör känna till eller bara har generella frågor. Epost: claes@varldensresor.se eller tel: 08-669 5525.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Med vänliga hälsningar, 
Claes Göransson