Galapagos och Amazonas

Avgång 2018-11-14
Hemkomst 2018-11-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                         Publicerat 2018-11-02

 

Hej!
Nu börjar det närma sig avresa till Ecuador. Med post kommer era flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista, den uppdaterade resplanen, bagagetaggar och karta.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni behöver vara på flygplatsen ca 2 timmar innan avresa.
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

  • Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av kvarvarande sittplatser är gratis
  • Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Era flygbiljettnummer finner ni på biljetterna som kommer per post.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss. Skriv därefter in första flightnumret som från Stockholm är: 1104

Vid ankomst i Quito
Viktigt! Ha ert försäkringsbevis i ert handbagage. Nya regler i Ecuador gör gällande att man kan komma att behöva visa upp sin försäkring innan man tillåts in i landet.
Färdledaren Åsa Backevall möter er vid ankomst i Quito med en skylt som det står Världens Resor på och samlar ihop gruppen.

Ni får flygbiljetterna för sträckorna inom Ecuador på plats av färdledare eller av lokala samarbetspartners.

Bagage
Bagaget checkas som sagt in hela vägen till Quito. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Quito såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är inte vanligt att detta händer för denna flight.

Kost och allergier
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller vegetarisk kost så har vi också vidarebefordrat den informationen till de hotell och restauranger där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa och/eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid). Ni kan även kontakta info@varldensresor.se

Svenska UD
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kvarstår bara för mig att önska er en mycket trevlig resa!

Pernilla Palacios 
Reseproducent Latinamerika och Himalaya

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                             Publicerat 2018-09-18


Hola,

Det börjar närma sig avresa till Ecuador. Ni är en fullbokad grupp med 15 resenärer och vår färdledare.

I länkar nedan finns praktiska tips, resplan och deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljett, karta och bagagetaggar.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare Åsa Backevall


Åsa bor med sin familj i Quito Ecuador. Hon är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åsa stor kunskap om kultur och samhälle i Ecuador.

Information om pass och visum
Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.
Nordiska medborgare behöver inte visum utan ni får ett inresetillstånd när ni landar i Quito.

Vår samarbetspartner i Ecuador behöver era passkopior så jag ber er ta en kopia och maila/posta till mig senast 5 oktober.

Viktig information om ändring av kryssningsbåt på Galapagos
Den kryssningsbåt som vi normalt använder oss av har dessvärre gått på grund och är inte i bruk. Vi har därför varit tvungna att finna alternativ och det har vi gjort. Tiden ni är på Galapagos är den samma och ni kommer att bo på hotell första och sista natten på Galapagos. Där emellan är ni ombord ett av Galapagos bästa kryssningsfartyg, La Pinta. La Pinta är något större än den vi brukar ha men i sammanhanget liten då den endast tar emot 48 passagerare. På La Pinta jobbar man givetvis mycket med hållbarhet och man har riktigt bra och certifierade lokala naturguider ombord. Se gärna www.lapintagalapagoscruise.com

Så även om det givetvis är trist att behöva meddela er att det blir en ändring i programmet är detta inte en dålig nyhet. La Pinta anses som sagt vara en av Galapagos bästa kryssningsbåtar. Våtdräkter ingår på La Pinta.

Jag har uppdaterat er resplan där ni ser hur era dagar på Galapagos kommer att se ut.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att alla namn är med i den ordning som står och att önskad avreseort stämmer.
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller även försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Ej medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Glöm ej passkopia till oss senast 5 oktober
  • Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige


Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Vänlig hälsning

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525  

                                                                                                               *En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*