Galapagos och Amazonas

Avgång 2019-02-06
Hemkomst 2019-02-20

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                Publicerat 2019-01-18


Nu börjar det närma sig avresa till Ecuador. Med post kommer era flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista, den uppdaterade resplanen, bagagetaggar och karta.
Gruppen har förökat sig med en kvinnlig resenär så ni är nu 12 deltagare samt färdledaren. Jag har därmed uppdaterat deltagarlistan. Hotellet i Quito samt på Galapagos ön Santa Cruz är ändrade men håller givetvis samma standard som dem ni hade innan. Jag har uppdaterat kontaktlistan.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni behöver vara på flygplatsen ca 2 timmar innan avresa.
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har tyvärr olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

  • Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av kvarvarande sittplatser är gratis. Sittplatser ihop går ej att garantera.
  • Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa. Önskar ni få garanterade sittplatser ihop rekommenderar jag er att för-reservera sittplatser.

Era flygbiljettnummer finner ni på biljetterna som kommer per post.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss. Skriv därefter in första flightnumret som från
Stockholm är: 1104
Göteborg är: 1152
Köpenhamn är: 1124

Vid ankomst i Quito
Viktigt! Ha ert försäkringsbevis i ert handbagage. Nya regler i Ecuador gör gällande att man kan komma att behöva visa upp sin försäkring innan man tillåts in i landet.
Färdledaren Lydia Källberg Normark möter er vid ankomst i Quito med en skylt som det står Världens Resor på och samlar ihop gruppen.

Ni får flygbiljetterna för sträckorna inom Ecuador på plats av färdledare eller av lokala samarbetspartners.

Bagage
Bagaget checkas som sagt in hela vägen till Quito. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Quito såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är inte vanligt att detta händer för denna flight.

Kost och allergier
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller vegetarisk kost så har vi också vidarebefordrat den informationen till de hotell och restauranger där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa och/eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid). Ni kan även kontakta info@varldensresor.se

Klicka på länkarna nedan för att se uppdaterad kontaktlista samt flyg- och deltagarlista:

Uppdaterad Kontaktlista

Uppdaterad Flyg- och deltagarlista

Svenska UD
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kvarstår bara för mig att önska er en mycket trevlig resa!

Pernilla Palacios 
Reseproducent Latinamerika och Himalaya

 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                                                        2018-12-12

 

Hola,

 

Det börjar närma sig avresa till Ecuador. Ni är idag en grupp på 11 resenärer och vår färdledare.

I länkar nedan finns praktiska tips, resplan och deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Färdledare Lydia Källberg Normark

Lydia är biolog och har utbildad sig i Costa Rica. Fågelskådning och dykning är några intressen samt engagemang för bevarande av havssköldpaddor. Hon har arbetat på olika havssköldpaddsprojekt samt varit forskningsassistent på ön Isla del Coco i Stilla havet. 

Information om pass och visum
Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.
Nordiska medborgare behöver inte visum utan ni får ett inresetillstånd när ni landar i Quito.

Vår samarbetspartner i Ecuador behöver era passkopior så jag ber er ta en kopia och maila/posta till mig senast 28 december.

Viktig information om ändring av kryssningsbåt på Galapagos
Den kryssningsbåt som vi normalt använder oss av gick på grund tidigare i år och är fortfarande inte i bruk. Vi har därför funnit ett alternativ. Kryssningsfartyget Tip Top IV tar, likt den båt vi ursprungligen skulle ha haft, emot endast 16 passagerare. Vi börjar vår Galapagos vistelse så som vi skulle ha gjort med 2 nätter på hotell och dagliga utflykter till öar runt omkring. Sedan går vi ombord vår kryssning 3 nätter för att avsluta Galapagosvistelsen med en natt till på ön Santa Cruz. 

Även på denna båt går det att hyra våtdräkt. Det kostar 30 USD/person för en kort våtdräkt och 35 USD/person för en lång våtdräkt. Detta betalas kontant på båten. Jag rekommenderar dock att ni redan nu förbokar en sådan och återkommer till mig vilken storlek ni önskar. Detta så att storleken finns tillgänglig väl ombord. Priserna gäller för alla kryssningsdagar.

Jag har uppdaterat er resplan där ni ser hur era dagar på Galapagos kommer att se ut.

 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att alla namn är med i den ordning som står och att önskad avreseort stämmer.
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller även försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Ej medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Glöm ej passkopia till oss senast 28 december
  • Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

 

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljett, karta och bagagetaggar.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

 

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525                                                                                                                                                                              

 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.