Galapagos och Amazonas

Avgång 2019-11-13
Hemkomst 2019-11-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                              Publicerat 2019-11-01

Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Galapagos och Amazonas. Ni är idag fullgrupp med 15 resenärer. Jag har uppdaterat deltagarlistan som du ser nedan samt uppdaterad kontaktlista:

Deltagarlista uppdaterad

Kontaktlista uppdaterad

Per post kommer ni att få era Internationella flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista samt karta.
Inrikesflygbiljetterna får ni på plats.

Ni flyger med KLM till Quito via Amsterdam. Er färdledare Åsa Backevall flyger från Stockholm och möter upp avresande från Stockholm vid gaten på Arlanda och er andra vid gaten på Schiphol, Amsterdam. Hon har en skylt med Världens Resor.

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är dessvärre ett av flera flygbolag som inte tillåter gratis förbokning av sittplatser förrän 8 dagar innan avresa. Om ni inte redan bett oss förboka sittplatser mot betalning eller flyger economy comfort eller business class, kommer vår flygansvarige att förboka sittplatser, när det är möjligt för oss att göra det, så att ni som reser ihop även sitter ihop (i mån av plats, kan ej garanteras). Ni kommer att se era sittplatser när ni checkar in online (tidigast 30 timmar innan avresa) och har först då själva tillgång till att ändra era sittplatser gratis om ni önskar.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL1104

Linköping: KL1178
Göteborg är: KL1152
Köpenhamn är: KL1124

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Quito. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Quito såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Vid ankomst i Quito
Viktigt! Ha ert reseförsäkringsbevis (hemförsäkringen eller annan reseförsäkring) i ert handbagage. Nya regler i Ecuador gör gällande att man kan komma att behöva visa upp sin försäkring innan man tillåts in i landet.

Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Quito eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Quito.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Ändringar i programmet
Som jag tidigare nämnt kommer ni att ha en halvdag till i Amazonas och missar att besöka kolibriskådningen som annars nämns i programmet. Detta på grund av ändrade flygtider från Amazonas och därmed sen ankomst tillbaka till Quito.

På Galapagos kommer vi att behöva bo på två olika hotell när vi bor på ön San Cristobal. Vi har 5 rum på vardera hotell. Det är ca 2 minuters promenad mellan dem både.

Den bästa ändring på resan är att vi har fått en fin uppgradering av kryssningsbåt. Vi kryssar nu med Yacht Solaris som är en helt nyrenoverad båt med större hytter och högre kategori rent generellt. På denna kommer ni som har enkelrum även ha enkelrum ombord. Själva kryssningen är densamma som innan.

Jag har uppdaterat kontaktlistan med denna information.

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Ecuador.

Pernilla Palacios
Reseproducent Latinamerika och Himalaya

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                         Publicerat 2019-09-12

Hola,

Det börjar närma sig avresa till Ecuador. Ni är idag en grupp på 11 resenärer och er färdledare.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Om det inte stämmer är det viktigt att ni hör av er. Felaktiga uppgifter kan innebära extra kostnader.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare Åsa Backevall


Åsa bor med sin familj i Quito Ecuador. Hon är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åsa stor kunskap om kultur och samhälle i Ecuador.

Passuppgifter/kopia på pass
Vi behöver få in era passuppgifter snarast då flygbolag och hotellen behöver dem. Jag ber er därför att uppdatera er information under ”Mina Sidor” med passnummer, utfärdat datum, giltigt till samt nationalitet. Om ni redan nu även har försäkringsuppgifter samt kontaktperson ber jag er att uppdatera er reservation med detta också. Även ni som rest med oss tidigare behöver fylla i dessa uppgifter för varje bokad resa.

Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Visum behövs ej för nordiska medborgare.

Senast 26 september behöver jag även er passkopia. Det går bra att ta foto med mobilen och maila, scanna och maila eller kopiera och posta.
Mail: pernilla@varldensresor.se
Adress: Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Viktig information om ändring i programmet
På grund av en senareläggning av flyget mellan Coca (Amazonas) och Quito kommer ni att ankomma till Quito runt 18 tiden och åker direkt vidare till ert hotell i byn Puembo. Dessvärre innebär denna ändring att ni missar kolibriskådningen dag 6 i programmet. Men med detta har ni också en extra halvdag i regnskogen innan flyget går.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!
Tel: 08-669 55 25 Mail: pernilla@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.