Galapagos och Amazonas

Avgång 2023-02-02
Hemkomst 2023-02-16

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation               Publicerat 2023-01-18


Hej!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Galapagos och Amazonas. Ni är idag en grupp med 14 resenärer samt er färdledare.  
 
Per post kommer ni att få era Internationella flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista samt karta. Inrikesflygbiljetterna får ni på plats.  
 
Mötesplats 
Er färdledare Anders Modig flyger från Stockholm och möter upp avresande från Stockholm vid gaten på Arlanda och er andra vid gaten på Schiphol, Amsterdam. Han har en skylt med Världens Resor. Anders telefon är: +46 700906332 
 
Individuell incheckning 
Ni kan checka in på flygplatsen med jag rekommenderar att ni checkar in online då ni kan se över val av sittplatser mm. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.  
Klicka på länken för online check-in: www.klm.se/check-in 
Då flyget är bokat som gruppresa är det enklast att checka in med ert biljettnummer. Den hittar ni långt ner, under rubriken “Ticket details” på biljetten som kommer med posten.  
 
OBS under en övergångsperiod har man inte kunnat checka in online utan hänvisas till check in vid disk. Detta pga covid och att man på avresedagen försäkrar att man känner sig frisk. I skrivande stund vet vi inte hur det kommer att vara inför er avresa.  
 
Förbokade sittplatser på flyget  
KLM är ett av många flygbolag där vi som arrangör inte kan förboka sittplatser gratis tidigare än 7 dagar innan avresa. (gäller ekonomiklass). Vi kommer att boka sittplatser så att ni som reser ihop även sitter ihop när det går. När ni checkar in ska era sittplatser således redan vara bokade men det syns ej på de biljetter som kommer på posten. Vid incheckning online kan ni också ändra dessa sittplatser om ni önskar.  
Munskydd är inget som krävs på flyget eller på flygplatser längre men man kan bli ombedd att ta på sig ett. Se därför till att ha några munskydd i handväskan.   
 
Tänk också på att flygtiderna kan ändras av flygbolaget. Se till att hålla dig uppdaterad och glöm inte att titta på avgångstid för ditt anslutande flyg på skärmen när du kommer till Amsterdam. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. 
 
Packning 
Bagaget checkas in hela vägen till Quito. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Quito såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. 
 
Mat 
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till oss. 
 
Innan avresa 
- För att komma in till Ecuador behöver ni: 
- Ifylld hälsodeklaration (se info nedan) 
- Covidbevis för Amazonas 
 
Man har tagit bort krav på uppvisande av covidbevis vid inresa men ni kan behöva visa upp att ni är fullvaccinerade i Amazonas. Ber er därför att printa ut ert digitala EU covidbevis (internet kanske inte fungerar så det är bra att ha beviset på papper). Detta hämtas gratis på www.covidbevis.se  
 
Hälsodeklaration 
Denna hälsodeklaration fyller ni i så sent som möjligt (ca 24 timmar innan avresa) då du intygar hur du mår i anslutning till avresa. Formuläret är på spanska och engelska. Här följer punktlista över hur den fylls i om du reser med gruppflyget. Om ni har eget flyg eller ankommer tidigare, se till att fyll i rätt.  
  
Gå till https://declaracionsalud-viajero.msp.gob.ec 
 
Del 1 - reseinformation 
Flight number: KL 751 (alltså det flyg ni ankommer med) 
Seat number – se er reservation online då sittplatser i skrivande stund ej är tillgängliga i ekonomiklass. 
Arrival day: 2023-02-02 
Country where your trip started: Sweden 
Final destination: Quito 
Previous connections: Yes 
Arrival date at final destination: 2023-02-02 
Specify the countries and cities of connection: Amsterdam  
 
Del 2 - personuppgifter. Fyll i namn och adress och övrigt som står.  
 
Del 3 – Kontaktinformation 
  
City: Quito 
State: Pichincha 
Contact phone number: Skriv ert egna 
Email address: Skriv ert egna 
Hotel or place name: Hotel Patio Andaluz 
Address: García Moreno N6-52 entre Olmedo y Mejía 
 
Därefter deklarera hälsotillstånd och tryck på “Guardar Formulerio”. En bekräftelse med QR kod dyker upp. Tryck på “Descargar Formulario” för att ladda ner dokumentet och spara det därefter på en plats så att ni lätt kommer åt dokumentet vid ankomst i Quito Man ska inte behöva visa upp hälsodeklarationen i pappersformat nu när ni har en QR kod men för säkerhetsskull rekommenderar jag att ni skriver ut det.  
 
Vid ankomst i Quito 
Förutom att ha hälsodeklarationen, covidbeviset och passet redo behöver ni ha ert reseförsäkringsbevis (hemförsäkringen eller annan reseförsäkring) i ert handbagage. Nya regler (sedan 2018) i Ecuador gör gällande att man kan komma att behöva visa upp sin försäkring innan man tillåts in i landet.   
  
Ändringar i programmet 
Som tidigare nämnt kommer ni att övernatta på Guango lodge dag 2.  
 
Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till oss via mejladressen info@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid). 
 
Allmänt 
*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan
 
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 
 
Med detta passar jag på att önska er en fantastisk och upplevelserik resa.  
 
 
Pernilla Palacios 
Reseproducent Latinamerika och Himalaya 
  

Deltagarinformation           Publicerat 2022-12-07


Hej! 

Nu är det lite mindre än 2 månader kvar till er resa Galapagos och Amazonas. Ni är idag 14 deltagare och er färdledare Anders Modig. 
Nedan finner ni länkar till resplanen, praktiska tips med litteraturlista, preliminära flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. 
 
Cirka tio dagar före avresa postar vi flygbiljetter och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt. 
 
Färdledare Anders Modig 

Anders är doktor i evolutionär ekologi och brinner för att berätta om hur evolutionen fungerar och leder till ständig utveckling. Anders har lett resor till världens alla hörn sedan mitten av 90-talet, såsom Galapagos, Amazonas, Nepal, Antarktis och Arktis. Utanför resandet arbetar Anders med hållbar utveckling och vattenfrågor i sin roll som avdelningschef på Tyréns. 
 
Inresekrav 
- Ert pass behöver vara giltigt i minst 6 månader efter hemresa. Visum behövs ej för nordiska medborgare.  

- Försäkringsbevis kan komma att efterfrågas vid ankomst. Antingen er reseförsäkring från er hemförsäkring eller om ni har tecknat en annan reseförsäkring.
  
- För att bekräfta hotell och inrikesflyg i Ecuador behöver vi en kopia på ert pass. Jag ber er skicka in detta till mig senast 20 december. Det går bra att ta foto med          mobilen och maila, scanna och maila eller kopiera och posta. Det är första uppslagssidan med foto, födelsedata, giltighetstid mm som jag behöver. Ej blad med stämplar på.  
Mail: pernilla@varldensresor.se  
Adress: Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm  

- För närvarande behövs en hälsodeklaration fyllas i online två dagar innan avresa. Mer information om detta kommer vid ert avresemeddelande om detta krav kvarstår då.  
 
Personuppgifter och slutbetalning av resa 
Viktigt! Vänligen fyll i alla dina uppgifter i din bokning. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn korrekta för flygbokningarna. Fyll även i passuppgifter som efterfrågas även om du mailat in en kopia på passet.  
   
1. Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd bokarens mejladress*, har du ett lösenord skapat sedan tidigare kan du använda det annars måste du klicka på texten "Skapa lösenord". Du får då ett lösenord skickat till din mail som du då använder för att logga in. 

2. Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter som behövs för din resa.
 
3. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.
 
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. 
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm. 
 
*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 
*Är ni flera på bokningen så är det bara bokarens mejl som fungerar att logga in med. 
 
Deltagare och avreseort 
Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat i deltagarlistan nedan, gör ändringar/komplettera på Mina sidor enl instruktioner ovan. Vi behöver ha era namn exakt så som det står i era pass (stavning och ordning på namn) och att önskad avreseort stämmer. Felaktigheter kan innebära extra kostnader för er.
 
Stockholm 
Marita Ericsdotter, Granath 
Lars Inge, Svärd 
Magnus Lennart, Warberg  
Ingrid Susan, Westberg  
Eva, Andersson 
Bengt Folke, Pettersson  
Annalena, Pettersson  
Helene, Olsson 
 
Köpenhamn 
Stefan, Stigemyr 
Ingegerd, Drotz 
Bo Arne, Hård af Segerstad 
Anita Gunilla, Hjort 

Eget flyg 
Peter, Nelson 
Iren, Nelson 
 
Preliminära flygtider 
 
Stockholm 
KL1104 02 feb Stockholm – Amsterdam          0630 0840    
KL 751  02 feb Amsterdam – Quito                  1015 1615  
KL 755  15 feb Guayaquil - Amsterdam           2005 1320+1 
KL1115 16 feb Amsterdam – Stockholm          1435 1635 
 
Köpenhamn 
KL1124 02 feb Köpenhamn - Amsterdam          0600 0725    
KL 751  02 feb Amsterdam – Quito                    1015 1615  
KL 755  15 feb Guayaquil - Amsterdam            2005 1320+1 
KL1131 16 feb Amsterdam - Köpenhamn         1515 1635 
 
Pettersson x2 
KL1104 02 feb Stockholm – Amsterdam           0630 0840    
KL 751  02 feb Amsterdam – Quito                   1015 1615   
KL 751  21 feb Quito - Amsterdam                    1730 1320+1  
KL1115 22 feb Amsterdam - Stockholm            1435 1635 
 
Warberg och Westberg  
KL1110 25 jan Stockholm – Amsterdam           1330 1535  
KL 751  26 jan Amsterdam – Quito                   1015 1615  
KL 755  15 feb Guayaquil - Amsterdam            2005 1320+1 
KL1115 16 feb Amsterdam – Stockholm           1435 1635 
 
Flygtider är preliminära och kan komma att ändras kort inpå resan. Ni får en uppdatering av flygtiderna när vi skickar ut flygbokningen ca 10 dagar före avresa. Vi flyger Internationellt med KLM (KL). Inrikes flyger vi med Aereo Regional från regnskogen samt med Tame till och från Galapagos. Tider för dessa får ni i avresemeddelandet.   
 
Ändring i programmet 
Dag 2 kommer ni att äta er lunch i Quito för att sedan ta er till Guango lodge i molnskogen för att skåda kolibrir. Enligt tidigare program skulle vi åkt vidare till en annan lodge för övernattning men glädjande kommer ni att ha er övernattning här på Guango lodge istället. Jag har uppdaterat er resplan med detta.  
 
Öppna dokumenten nedan för information om: 

Kontaktlista 

Praktiska Tips 

Uppdaterad resplan  
 
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 

Försäkringar  
Kontrollera att du har en fullgod försäkring som täcker sjukvård, hemtransport mm om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under resan. Viktigt att du tar reda på vad som gäller för just din hemförsäkring då villkoren och vad som ingår kan se väldigt olika ut.
I dessa tider är viktigt att du kontrollerar om din försäkring har några undantag för pandemier och Covid19. Vill du komplettera din hemförsäkring eller köpa en reseförsäkring så rekommenderar vi Goudas försäkringar.  
Gouda erbjuder två olika försäkringslösningar: 
1. Komplement till hemförsäkring 
Goudas ”Komplement till hemförsäkring” är utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Komplementet ersätter självrisken du har i din hemförsäkring alternativt vårdkostnader som understiger 2.000 kr. Missa inte att kryssa i rutan ”semestergaranti” och ”egendom” för att få den optimala försäkringen inför din resa. Vid bokning väljer du "Komplement till hemförsäkring" samt klickar i rutan "Semestergaranti".  
2. Reseförsäkring 
Denna försäkring tecknar du om din hemförsäkring inte täcker för Covid19. Vid bokning väljer du "Reseförsäkring" samt klickar i rutan "Semestergaranti". 
I denna försäkring ingår bland annat: 
* Vårdkostnader  
* Hemtransport av svårt sjuk  
* Ersättning för förlorade semesterdagar  
* Ersättningsresa om mer än halva resan går förlorad  
* Hamnar du i karantän på grund av Covid-19 och inte kommer hem som planerat ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa, du får även ersättning för merkostnader för kost och logi. (om du har inkluderat semestergaranti i försäkringen) 
Hör av dig till Gouda om du har frågor eller vill köpa en försäkring 08-615 28 00.  
 
Ha alltid med dig ditt försäkringsbevis samt det jourtelefonnummer som gäller just din försäkring. Journummer till SOS International är +45 70105050. 
Sedan juli 2018 ska man kunna visa upp sin Internationella reseförsäkring vid ankomst till Ecuador om detta efterfrågas. Se därför till att ha med er detta och lägg i handbagaget. Det kan vara från hemförsäkringen eller en reseförsäkring från annan aktör.  
 
Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er! 
 
Med vänlig hälsning 
 
Pernilla Palacios 
Reseproducent Latinamerika och Himalaya                     
Mejladress: pernilla@varldensresor.se 
Telefon (växel): 08 - 6695525