Konst i Brasilien med Sao Paulobiennalen

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Brasilien har Sydamerikas främsta kulturskatter. 2023 års resa tar oss till Sao Paulo Biennalen, den fantastiska konstparken Inhotim och frossar i en av världens främsta arkitekter, Oscar Niemeyer.  Konstparken Inhotim utanför Belo Horizonte är en av konstvärldens mest spektakulära, en fantastisk blandning av tropisk grönska med 1500 palmsorter och mängder av paviljonger, gallerier och konst i det fria insprängt i den tropiska grönskan. Här samsas Yayoi Kusama, Olafur Eliason med alla stora brasilianska konstnärer. Resan går också till Sydamerikas kanske främsta kolonistad, Ouro Preto, Rio de Janeiro med besök vid Calatravas nya Morgondagens Museum och Oscar Niemeyers arkitektur utforskar vi både i Brasilia och Belo Horizonte. Vi avrundar resan i Sao Paulo med världens näst äldsta biennal efter Venedig.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Brasilia
 2. Dag 2 Brasilia
 3. Dag 3 Belo Horizonte, Inhotim
 4. Dag 4 Inhotim
 5. Dag 5 Inhotim, Ouro Preto
 6. Dag 6 Ouro Preto
 7. Dag 7 Rio de Janeiro
 8. Dag 8 Rio de Janeiro
 9. Dag 9 Rio de Janeiro
 10. Dag 10 Rio de Janeiro
 11. Dag 11 Sao Paulo
 12. Dag 12 Sao Paulo
 13. Dag 13 Sao Paulo
 14. Dag 14-15 Sao Paulo och hemresa
Datum:
Resans pris: 54 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Flygresor mellan Sao Paulo - Brasilia samt Brasilia - Belo Horizonte 
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter där vi ej flyger med privat buss mellan städerna 
 • Lokala transporter inom städerna
 • Del i dubbelrum inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare tre måltider
 • Inträde till palatset Itamaraty och andra sevärdheter i Brasilia, två dagars inträde till Inhotim Konstpark med elbuss ena dagen, stadsvandring i Ouro Pretos gamla stad (på Världsarvslistan), Sao Fransisco de Assis i Ouro Preto, linbanefärd och inträde till Sockertoppen, inträde till Museet för Samtidskonst i Niteroi, Morgondagens Museum, Museum of Modern Art Rio de Janeiro, Konstbiennalen i Sao Paulo och Museo Arte Sao Paulo. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jacob Günther

  Jacob Günther är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungliga Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bott i landet från 2014 till 2020. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.  

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se