Konst och kultur i Brasilien

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Brasilien har Sydamerikas främsta kulturskatter. Här finns riktigt fina historiska städer i Salvador, Ouro Preto och Paraty. Men här finns också fantastiska satsningar på modern konst. 2018 års resa tar oss till Sao Paulo Biennalen, världens näst äldsta efter Venedig. Konstparken Inhotim utanför Belo Horizonte är en av konstvärldens mest spektakulära. Här i Brasiliens största botaniska trädgård ligger en stor mängd paviljonger och konst i det fria insprängt i den tropiska grönskan. Här samsas Yayoi Kusama, Olafur Eliason med alla stora brasilianska konstnärer och 1500 olika palmsorter. Resan går också till Rio de Janeiro med besök vid Calatravas nya Morgondagens Museum och Oscar Niemeyers fantastiska museum för samtidskonst. Utöver allt detta ska vi få vara med om utflykt till Sockertoppsberget, båttur bland tropiska öar, inblick i sambans och bossa novans värld och mycket annat. 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Salvador da Bahia
 2. Dag 2 Salvador da Bahia
 3. Dag 3 Salvador da Bahia
 4. Dag 4 Belo Horizonte, Inhotim
 5. Dag 5 Inhotim
 6. Dag 6 Inhotim, Ouro Preto
 7. Dag 7 Ouro Preto
 8. Dag 8 Rio de Janeiro
 9. Dag 9 Rio de Janeiro
 10. Dag 10 Rio de Janeiro
 11. Dag 11 Rio de Janeiro
 12. Dag 12 Paraty
 13. Dag 13 Paraty
 14. Dag 14 Sao Paulo
 15. Dag 15 Sao Paulo
 16. Dag 16-17 Sao Paulo & hemresa
Datum:
Resans pris: 42 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Arlanda inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Flygresa Salvador - Belo Horizonte 
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter med privat buss och enstaka med fjärrbuss
 • Båt i Paraty
 • Lokala transporter inom städerna
 • Del i dubbelrum inkl frukost.Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt lunch under båtfärden utanför Paraty 
 • Inträde till Sao Fransiscokyrkan, Niemeyers Pampulha Park i Belo Horizonte, två dagars inträde till Inhotim Konstpark med elbuss ena dagen, stadsvandring i Ouro Pretos gamla stad (på Världsarvslistan), Sao Fransisco de Assis i Ouro Preto, linbanefärd och inträde till Sockertoppen, musik- och kulturdag i Salvador, Museet för Samtidskonst i Niteroi, Morgondagens Museum samt Instituto Moreira Salles i Rio de Janeiro, Konstbiennalen i Sao Paulo (varje jämt år) och Museo Arte Sao Paulo (varje ojämt år). 
 • Karta över Brasilien 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jacob Günther

  Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Kontaktperson

 • Pelle Ståldal (föräldraledig tom 15 juli 2019) Reseproducent

  Har Latinamerika som sitt stora intresse sedan 1995 och var bl.a. bosatt i Colombia mellan åren 2006 till 2011 då han drev ett eget reseföretag. Pratar flytande spanska och har även arbetat som färdledare i regionen. Pelle har en magisterexamen i företagsekonomi och en kandidatexamen i statsvetenskap. Tillsammans med sin colombianska fru äger Pelle en bit mark i Colombia där han har satt igång en odling av avokado och olika frukter. Just nu tar en bonde från trakten hand om allting men en gång om året ska Pelle i alla fall ned med fingrarna i jorden. Ansvarar för resor till Latinamerika.

  pelle@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se