Konst och kultur i Brasilien

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. Gäller endast nybokningar. 

Brasilien har Sydamerikas främsta kulturskatter. Här finns riktigt fina historiska städer i Salvador, Ouro Preto och Paraty. Men här finns också fantastiska satsningar på modern konst. 2020 års resa tar oss till Sao Paulo Biennalen, världens näst äldsta efter Venedig. Konstparken Inhotim utanför Belo Horizonte är en av konstvärldens mest spektakulära. Här i Brasiliens största botaniska trädgård ligger en stor mängd paviljonger och konst i det fria insprängt i den tropiska grönskan. Här samsas Yayoi Kusama, Olafur Eliason med alla stora brasilianska konstnärer och 1500 olika palmsorter. Resan går också till Rio de Janeiro med besök vid Calatravas nya Morgondagens Museum och Oscar Niemeyers fantastiska museum för samtidskonst. Utöver allt detta ska vi få vara med om utflykt till Sockertoppsberget, båttur bland tropiska öar, inblick i sambans och bossa novans värld och mycket annat. 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Salvador da Bahia
 2. Dag 2 Salvador da Bahia
 3. Dag 3 Salvador da Bahia
 4. Dag 4 Belo Horizonte, Inhotim
 5. Dag 5 Inhotim
 6. Dag 6 Inhotim, Ouro Preto
 7. Dag 7 Ouro Preto
 8. Dag 8 Rio de Janeiro
 9. Dag 9 Rio de Janeiro
 10. Dag 10 Rio de Janeiro
 11. Dag 11 Rio de Janeiro
 12. Dag 12 Paraty
 13. Dag 13 Paraty
 14. Dag 14 Sao Paulo
 15. Dag 15 Sao Paulo
 16. Dag 16-17 Sao Paulo & hemresa
Datum:
Resans pris: 47 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Arlanda inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Flygresa Salvador - Belo Horizonte 
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter med privat buss och enstaka med fjärrbuss
 • Båt i Paraty
 • Lokala transporter inom städerna
 • Del i dubbelrum inkl frukost.Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Välkomst- och avskedsmiddag samt lunch under båtfärden utanför Paraty 
 • Inträde till bl.a. Sao Fransiscokyrkan, två dagars inträde till Inhotim Konstpark med elbuss ena dagen, stadsvandring i Ouro Pretos gamla stad (på Världsarvslistan), Sao Fransisco de Assis i Ouro Preto, linbanefärd och inträde till Sockertoppen, inträde till Museet för Samtidskonst i Niteroi,  Konstbiennalen i Sao Paulo (varje jämt år) och Museo Arte Sao Paulo (varje ojämt år). 
 • Karta över Brasilien 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jacob Günther

  Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se