Konst och kultur i Brasilien

Avgång 2018-10-26
Hemkomst 2018-11-11

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-10-16


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Brasilien.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger med TAP till Salvador via Lissabon och på hemresan från Sao Paulo via Salvador. Ni är 15 resenärer och en färdledare på resan. Nio av er flyger ut från Köpenhamn, fem från Arlanda och en som har egen flyglösning från annat land. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Jacob Günther möter er på plats i Brasilien och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Er flygbiljett skickas med post. Det finns ett bokningsnummer/namn på sida 2 som några av er delar med flera resenärer och detta hittar ni under rubriken Airline Booking Reference (ej att förväxla med Booking ref på sida ett som är Rex Travels interna bokningskod). Under rubriken ”Ticket details” på sida 2 ser ni ert personliga e-biljettnummer. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”, beträffande stavningar av era namn och efternamn.

Individuell incheckning på flygplatsen sker på Kastrup/Arlanda senast en och en halv timme före avgång. Ni har blivit tilldelade flygstolar på alla flygsträckor men om ni ändå vill försöka checka in virtuellt i förväg görs detta tidigast 36 timmar i förväg och då går ni in på denna sida: https://www.flytap.com/en-at/check-in/online-check-in Det är inte nödvändigt med förincheckning.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till staden Salvador. Flygkod SSA ska det stå på klisterlappen ni får när ni lämnar ert bagage. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Brasilien såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos TAP. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för TAP var ni ska bo under vistelsen i Salvador.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt
Dag 3 på resprogrammet, alltså den 28:e oktober, är det presidentval i Brasilien. Snorklingsutrustning ingår på båtuflykten från Paraty, för de som vill snorkla. Flygbiljett inom Brasilien erhåller ni på plats av färdledaren Jacob Günther

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Detta är en resa som resenärerna brukar vara mycket nöjda med men om ni inte är nöjda med något meddela vår färdledare under resans gång eller skriv till mig via mejladressen pelle@varldensresor.se

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Brasilien.

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                              Publicerat 2018-08-27


Hej!

Ni är nu 15 resenärer och en färdledare som ska iväg på resan till Brasilien

Nedan finner du resplan, praktiska tips, litteraturlista, kontaktlista samt deltagarlista med flygtider med önskad avreseort. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer.

Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledaren på resan är Jacob Günther.


Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungliga Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Ungefär 10 dagar före avresa postar vi era flygbiljetter, kontaktlista med hotellnamn, bagagetaggar och karta.

Om ni har några frågor är det bara att höra av er till mig.

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

Mejladress: pelle@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525