Kontrastrika Peru

Avgång 2019-03-29
Hemkomst 2019-04-12

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation               Publicerat 2019-03-18

 

Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Kontrastrika Peru.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och inrikes resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Ni flyger med KLM till Lima via Amsterdam på utresan. Två har avresa från Göteborg och resten från Stockholm. Om ni har våra bagagetaggar på väskan kan ni lätt se vilka som ingår i er grupp.

Er färdledare Maria Blanco Berglund möter er vid ankomsthallen i Lima. Hon har en skylt med Världens Resor.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget (Obs utresa med KLM och hem med Air France)
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er utresa med KLM gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

1.      Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis

2.      Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Era biljettnummer finner ni på biljetterna som kommer per post.
Om ni flyger economy comfort eller bett oss att redan förboka sittplatser är detta gjort.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss.

Skriv därefter in första flightnumret som från

Stockholm är: 1104

Göteborg är: 1154

På er hemresa flyger ni med Air France och med dem går det bra för oss att förboka sittplatser vilket är gjort.

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Inrikes flyger ni med LATAM och det går att förboka sittplatser vilket är gjort.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer/veganer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Peru.

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*


Deltagarinformation               Publicerat 2019-01-30

 

Hola,

Nu börjar det närma sig avresa till Peru. Ni är idag 13 deltagare samt färdledare Maria Blanco Berglund.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan   

Praktiska tips

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Färdledare på resan är Maria Blanco Berglund

Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Passnummer
För nordiska medborgare behövs inget visum till Peru men vi behöver era passuppgifter för att kunna skriva ut era inrikesflygbiljetter samt att vissa hotell kräver uppgifterna i förväg. Jag ber er därför att senast 14 februari ha fyllt i alla dessa uppgifter under ”Mina Sidor” så att uppgifterna finns klara när vi behöver dem.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

 

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios
Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-6695525