Kuba med Lars Palmgren

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med Lars Palmgren, tidigare Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent, på en spännande kulturresa med besöket på konstbiennalen i Havanna som en av många höjdpunkter. Resan bjuder på många intressanta möten och samtal kring historia, kultur och politik som möjliggörs med hjälp av Lars Palmgrens kunskap och kontaktnät. 

I Havanna har vi ett fullmatat program där konst och litteratur står på agendan. Vi ser den fina konstsamlingen på Museo Nacional de Bellas Artes tillsammans med en duktig konsthistoriker, vi besöker Fusterlandia – konstnären Jose Fusters märkliga skapelse med mängder av mosaikklädda fasader och gör nedslag i några kvarter där unga konstnärer med sin gatukonst skapar en trendig och modern urban miljö. Vi fortsätter till Santiago de Cuba där de afro-kubanska influenserna är starkast och Moncada-kasernen ständigt påminner om revolutionen. Resan går vidare till de vackra kolonialstäderna Camagüey och Trinidad innan vi återvänder till Havanna för en avslutande kväll då vi samlar våra kulturintryck och går på den svenske krögarens Michelle Miglis fina restaurang. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Havanna
 2. Dag 2 Havanna
 3. Dag 3 Havanna
 4. Dag 4 Havanna
 5. Dag 5 Havanna - Santiago de Cuba
 6. Dag 6 Santiago de Cuba
 7. Dag 7 Santiago de Cuba – Camagüey
 8. Dag 8 Camagüey
 9. Dag 9 Camagüey - Trinidad
 10. Dag 10 Trinidad
 11. Dag 11 Trinidad - Havanna
 12. Dag 12 Havanna
 13. Dag 13 Havanna
 14. Dag 14-15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 36 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Pris för icke prenumerant: 38 500 kr
Antal deltagare: 14-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt samt statlig miljöskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Inrikesflyg i Kuba
 • Del i dubbelrum på mellanklasshotell i Havanna, Santiago de Cuba, Camagüey och Trinidad. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Svensk färdledning och lokala engelsktalande guider vid någr atillfällen.
 • Inresetillstånd till Kuba (Tourist Card)
 • Alla transporter med egen hyrd buss enligt resplanen.
 • Halvpension (frukost och lunch eller middag dagligen)
 • Alla aktiviteter enligt programmet; besök i konstmuseum samt konstfabriken i Havanna,  Martha Jimenez galleri och workshop i Camagüey, möten med kulturprofiler enligt program, musikkväll i Havanna, jordbruksprojekt utanför Havanna, Finca Vigìa mm 
 • Alla inträden till sevärdheter enligt programmet 
 • Skriftlig deltagarinformation om resan.
 • Karta 
 • Dricks till lokala guider och chaufförer.
  Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 626 kr, vid bokning (ord.pris 695 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Palmgren

  Lars var Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se