Kuba med Lars Palmgren

Avgång 2019-04-22
Hemkomst 2019-05-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation               Publicerat 2019-03-12


Hej,

Nu börjar det närma sig avfärd till Kuba. Vi har skickat med vanligt brev dina elektroniska flygbiljetter för den internationella flygresan tillsammans med ditt turistkort för inresa till Kuba och en karta över landet. Den resplanen ni fick med post är ej den korrekta tyvärr utan den som finns nedan. Vi sänder ut den korrekta med post idag.

Flygbiljetten för inrikesflyget får ni av färdledaren på plats.

Öppna dokument nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Flygbiljett och incheckning
Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetten och turistkortet stämmer. Notera att du har fått elektroniska flygbiljetter.
Det är möjligt att checka in on-line på flygbolagets webbsida 24 timmar före avresa. Följ länken https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Det inte går att garantera till 100 procent att on-line incheckning fungerar vid gruppbokning, och därför rekommenderar vi att ni kommer till flygplatsen/incheckningen i god tid, senast två timmar före avgång.

Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast två timmar före avgång. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget! Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Er färdledare, Lars Palmgren möter er på den internationella flygplatsen i Havanna strax efter passkontrollen och bagageuthämtningen. Han kommer att ha en skylt som det står Världens Resor på.

Turistkort
Turistkortet gäller för vistelse i Kuba under 30 dagar, det ersätter visum. Bevara kortet tillsammans med passet och övriga resehandlingar under resans gång. Turistkortet stämplas ut vid passkontroll på hemresan. Det går visserligen att förnya kortet om ni råkar förlora det, men med tanke på lokal byråkrati i Kuba är det slöseri med den dyrbara semestertiden.

Några ord om resande och boende i Kuba
Speciellt för Kuba är att på grund av statens ekonomiska åtgärder, brist på bränsle och ibland rent av dålig planering i landet inträffar sista stundens förändringar i programmet. Jag har justerat programmet utifrån rådande förhållanden som inrikesflyg, aktuella öppettider mm. Vi gör allt för att genomföra programmet till fullo även med korta varsel. I den aktuella resplanen hittar ni bl a att inrikesflyg från Havanna till Santiago de Cuba har fått nytt datum, den 26 april, dag 5 (inställt flyg den 27-e).

Resan har stark kulturbetoning och med Lars Palmgrens fantastiska nätverk har vi ordnat några intressanta möten. Möten är i sin tur anpassade till personliga scheman av våra värdar och vi blir tvungna att korrigera vårt program om behovet uppstår.

Ni kommer att bo på bra hotell som motsvarar 3-4* kategori, men decennier av ekonomiska påfrestningar i kombination med socialistisk planekonomi har satt sina spår; möblering och faciliteter är ibland föråldrade och servicen kan vara långsam.  

Återstår att önska en trevlig resa!

Anna Mnatsakanova

Världens Resor

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                Publicerat 2019-02-26

Hej,

Resan till Kuba närmar sig. Resan är fulltecknad med 21 deltagare. Nedan hittar ni länkar till resplanen, flygtider och deltagarlistan, samt praktisk information inför resan.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm i god tid. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren och ciceronen för resan är Lars Palmgren.


Lars var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Pass och visum/turistkort
Ditt pass ska gälla i sex månader efter resans slut. För inresa till Kuba krävs det s k turistkort, vilket är ett turistvisum. Världens Resor utfärdar korten.  Det är viktigt att vi har korrekta passuppgifter inför utfärdande av turistkort.
Vi behöver en skannad kopia av ditt pass senast den 1 mars. Det ska skickas via e-post till info@varldensresor.se

Vill du istället posta en papperskopia av passet går det också bra.

Att förboka sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vi reser med KLM och Air France. Vi kommer att förboka era sittplatser på flyget via vår flygagent.

Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på AF/KLM webbsida och logga in med bokningsnummer som ni senare får med flygbiljetten och där välja önskade sittplatser. De flesta sittplatser är gratis men några kostar extra.
KLM erbjuder tjänsten mot ett tillägg som är mellan 700-900 kr för en resa över Atlanten, samt anslutning inom Europa. Om ni önskar förboka era sittplatser redan nu hjälper vi med detta.

Klicka nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Praktiska tips

Preliminär kontaktlista

*Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass, samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Vi skickar era elektroniska flygbiljetter och turistkorten för inresa till Kuba tillsammans med en karta över Kuba ca 10 dagar före avresa.

Med vänliga hälsningar,
Anna Mnatsakanova

Mejl: anna@varldensresor.se

Tel: 08-669 55 25

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*