Kuba (R) evolution

Avgång 2019-01-17
Hemkomst 2019-02-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                        Publicerat 2019-01-07

Hej,

Nu börjar det närma sig avfärd till Kuba. Idag skickar vi med vanlig post dina flygbiljetter (sk e-tickets, är ett A4 papper som innehåller tider, bokninsgsreferens och biljettnummer) för den internationella flygresan med KLM tillsammans med ditt turistkort för inresa till Kuba samt en karta över landet. 

Flygbiljetten för inrikesflyget får ni av färdledaren på plats.

Klicka nedan för kontaktlista till hotell mm under resan:

Kontaktlista

Flygbiljett och incheckning
Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetten och turistkortet stämmer. Notera att du har fått elektroniska flygbiljetter.
Det är möjligt att checka in on-line på flygbolagets webbsida 24 timmar före avresa. Följ länken https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Med nästan fulla flyg blir det svårt med placering på planet, s k seating om man väntar till incheckningen.

I nuläget finns det gott om platser kvar för seating och om någon vill göra det nu i förväg kostar det 260 kr/pers. Eller så kan ni gå in och göra det själva på KLM´s hemsida (också mot kostnad).

Det inte går att garantera till 100 procent att on-line incheckning fungerar vid gruppbokning, och därför rekommenderar vi att ni kommer till flygplatsen/incheckningen i god tid, senast två timmar före avgång.

Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast två timmar före avgång. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget! Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Er färdledare, Stefan Strömberg möter er på den internationella flygplatsen i Havanna strax efter passkontrollen och bagageuthämtningen. Stefan kommer att ha en skylt som det står Världens Resor på.

Turistkort
Turistkortet gäller för vistelse i Kuba under 30 dagar, det ersätter visum. Bevara kortet tillsammans med passet och övriga resehandlingar under resans gång. Turistkortet stämplas ut vid passkontroll på hemresan. Det går visserligen att förnya kortet om ni råkar förlora det, men med tanke på lokal byråkrati i Kuba är det slöseri med den dyrbara semestertiden.

Några ord om boende i Kuba
Under denna resa bor vi på mellanklasshotell förutom Viñales, Trinidad och Baracoa där vi har inkvartering i privata hem, s k casas particulares. Detta är utmärkt tillfälle att uppleva Kuba på ett mer insiktsfullt sätt och komma i kontakt med era värdar. Ni delar tvåbäddsrum och det finns alla bekvämligheter, men atmosfären är familjär – en typ av familjepensionat.   Ni kommer att bo på bra hotell som motsvarar 3-4* kategori, men decennier av ekonomiska påfrestningar i kombination med socialistisk planekonomi har satt sina spår; möblering och faciliteter är ibland föråldrade och servicen långsam.  

Kontakat mig gärna om du har några frågor. Återstår att önska en trevlig resa!

Anna Mnatsakanova
anna@varldensresor.se eller tel 08-669 5525

Världens Resor


Deltagarinformation                               Publicerad 2018-11-22

Hej,

Resan till Kuba närmar sig. Nedan hittar ni länkar till resplanen, flygtider och deltagarlistan, samt praktisk information inför resan.

Ni är 8 deltagare i dagsläget och vi kommer att genomföra resan. Vi håller resan öppen för bokningar ytterligare några veckor.

Färdledaren för resan är Stefan Strömberg

Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit och talar spanska. Stefan brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer.

Pass och visum/turistkort

Ditt pass ska gälla i sex månader efter resans slut. För inres till Kuba krävs det s k turistkort, vilket är just turistvisum. Världens Resor utfärdar korten.  Senast den 21 december ber vi dig att skicka en skannad kopia av ditt pass. Det är viktigt att vi har korrekta passuppgifter inför utfärdande av turistkort.

Att förboka sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vi reser med KLM och 8 dagar före avresa kommer vi att förboka era platser via vår flygagent.  Om ni önskar förboka era sittplatser redan nu hjälper vi med detta. KLM erbjuder tjänsten mot ett tillägg som är mellan 700-900 kr för en resa över Atlanten samt anslutning inom Europa.

Vi skickar era elektroniska flygbiljetter och turistkorten för inresa till Kuba tillsammans med en karta över Kuba ca 10 dagar före avresa.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Flyg och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Med vänlig hälsning

Anna Mnatsakanova

mail: anna@varldensresor.se

tel: 08-669 55 25