Machu Picchu till Rio de Janeiro

Avgång 2018-10-24
Hemkomst 2018-11-09

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                        Publicerat 2018-10-08

Hola!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa för resan Machu Picchu till Rio. Ni blir totalt 16 deltagare och er färdledare Kerstin Söderberg.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och de inom Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger till Amsterdam och därefter vidare till Lima. Er färdledare Kerstin Söderberg kommer att flyga från Stockholm och möter upp er vid gaten antingen i Stockholm eller i Amsterdam beroende på er avreseort. Hon har en skylt med Världens Resor. 

Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Om ni önskar förboka era sittplatser på ut -och hemresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

  1. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis
  2. Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Era biljettnummer finner ni på biljetterna som kommer per post.

Om ni flyger economy comfort eller business class är förbokning av sittplatser gratis när som helst innan avresa. Vi har förbokat dessa.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd följande bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss (vissa av er har olika bokningsnummer).

Skriv in första flightnumret som från

Köpenhamn är: 1126 (på biljetten står det KL 1126)

Stockholm är: 1104

Göteborg är: 1152


Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Peru och Brasilien.  


Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                                 Publicerat 2018-08-28

Hola!,

Nu börjar det närma sig avresa för resan Machu Picchu till Rio. Idag är ni 13 deltagare samt färdledare Kerstin Söderberg.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Färdledare på resan är Kerstin Söderberg.

Kerstin är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och djur och musik. 

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Praktiska tips

Kontaktlista

Resplan

Extra viktigt:

  • I Latinamerika behöver de flesta hotell era passuppgifter. Jag ber er därför att maila eller posta in en kopia på era pass till mig senast 7 september.
  • Kontrollera i deltagarlistan att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Ändring av namn när flygbiljetten är utskriven kan innebära extra kostnad eller i värsta fall köp av helt ny biljett. Kontakta oss om något inte stämmer.
  • Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du/ni använde vid bokning av resan, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Med vänliga hälsningar

Pernilla Aguilar

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525