Naturresa i Brasilien

Avgång 2019-10-18
Hemkomst 2019-11-02

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                            Publicerat 2019-10-08

Hej!

Nu är det snart dags för avresa till Brasilien och jag hoppas att ni är taggade. Ni är 18 deltagare samt färdledare Åsa.  Med vanlig post har vi idag skickat ut resplan, kontaktlista med alla adresser till hotellen, flygbiljetter, en karta samt bagagetaggar.

Mötesplats
Åsa Backevall kommer åka från Stockholm och möter upp stora delar av gruppen vid gaten på Arlanda. Åsa kommer ha en skylt där det står Världens Resor. För er som flyger från Köpenhamn eller Milano träffar ni Åsa i Paris vid gaten eller framme vid bagageutlämningen i Sau Paulo.  Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni lättare kan känna igen övriga medresenärer. I fall det skulle vara några oklarheter kan ni nå Åsa på +4673-5777 903.

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda, Kastrup och Malpensa minst 1 ½ timme före avgång. På era biljetter står det vilken plats ni har. Bagaget checkas in hela vägen till Sau Paulo. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget!

Uppdateringar om resan
Det finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Är det något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med Åsa, så kan hon säkert fixa det.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Jag önskar er en riktigt fin resa till Brasilien!

Claes Göransson


                                                                                  

Deltagarinformation                                 Publicerat 2019-08-14

 

Olá! allihopa!

Nu är det cirka två månader kvar till er härliga naturresa i Brasilien. Resan är fullbokad med 18 deltagare. Nedan finner ni länkar till praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar ni också i detta brev.

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Färdledare för resan blir Åse Backevall


Åse har lett resor för världens resor i många år runt om i Sydamerika och hon älskar natur. Hon bor med sin familj i Quito Ecuador. Åse är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åse stor kunskap om kultur och samhälle i Ecuador.

Flyg

På ditvägen flyger vi med Air France via Paris och hemresan går med KLM via Amsterdam. Inom Brasilien flyger vi tur och retur Sao Paulo- Cuiabá. Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som de står i passet. Om namnet inte är korrekt eller om ni har flera namn ber jag er kontakta oss så snart som möjligt. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra bokningar av flygbiljetter, aktiviteter, restauranger m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra. Tel: 08-669 55 25 eller Epost: claes@varldensresor.se

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson